pandekage opskrift

International Pandekagedag: Den bedste opskrift på pandekager

Den første tirsdag efter fastelavn er en særligt sød dag, hvor du med ro i sindet kan spise pandekager i stakkevis! Det er nemlig International Pandekagedag! Og den dag kræver den bedste opskrift på pandekager, hvilken du får her.

Skrevet af Imerco · 6 februar 2024

Mangler du en undskyldning for at spise pandekager dagen lang? Så er International Pandekagedag, som sendt fra himlen. Det er nemlig den perfekte undskyldning for at spise alle de pandekager, du kan rumme. De klassiske pandekager, som også er kendt som gammeldags pandekager, er altid et sikkert hit. Derfor får du her den bedste pandekageopskrift – så du kan roligt bage en hel stak pandekager til familien.

Se alle pandekagepander.

Ingredienser til pandekager

Antal: Ca. 10-12 stk.

2,5 dl mel
4,5 dl mælk
3 æg
Smør til stegning
Evt. vaniljesukker eller kardemomme

Sådan laves pandekagerne

Pisk alle ingredienserne sammen til en ensartet masse uden klumper.

Smelt smør i din pandekagepande, og lad det bruse af.

Hæld dejen op i en dejdispenser – så kan du nemt dosere dejen.

Bag én pandekage ad gangen ved kraftig varme i ca. 1 minut på hver side, eller til den er gylden.

Tilføj en smørklat før du steger den næste pandekage, så den slipper nemmere.

Bag endnu en pandekage.

Gentag denne fremgangsmåde til du ikke har mere dej tilbage.

Servér pandekagerne med is, syltetøj, sukker, sirup, flødeskum, friske bær eller citronsaft – mulighederne er uendelige!

Se alt bageudstyr.

Årets dag for pandekageelskere: International pandekagedag

Kært barn har mange navne, og det er ikke uden grund, vi fejrer hvide tirsdag, som nu omtales som international pandekagedag. Man kunne nemt komme til at tro, at dagen er et selvopfundet butikskoncept, men det er det ikke, det er nemlig en kristen begivenhed.  I gamle dage fastede man i 40 dage op til påske, og skulle derfor have tømt ud af forrådet af bl.a. mælk, æg og hvidt mel - grundingredienserne til pandekager, som derfor blev bagt og spist i massevis op til fasten.

Pandekager med et pift

Vil du twiste de klassiske pandekager med nye smage og sammensætninger? Så har vi her et par lækre versioner og opskrifter af de bløde, søde pandekager, som du med fordel kan lave i anledning af årets pandekagedag.

Birkes og citron

Knasende og syrlige, find opskriften her:

Pandekager med citron og birkes.

Pandekage-lagkage

Man kan nemt bruge pandekagerne som en del af en lækker lagkage - det er tilmed supernemt at trylle en lagkage frem, hvor de flade kager udgør en masse lag sammen med lækker flødecreme.

Opskrift på pandekage-lagkage.

opskrift pandekage lagkage

Mini-pandekager

Små, nuttede og lækre, find opskriften på en helt lille version her, som er perfekt til yoghurt og is:

Mini-pandekager.

Med et twist

Luftige og lækre, giv dine pandekager et pift i form af bacon (ja, du læste rigtigt), mascarpone og citron:

Amerikanske pandekager med et twist.