- Hjem
- Inspiration
- Opskrifter
- Desserter og kager
- Dubai Chokolade
![Dubai chokolade sådan laver man det](https://integration.imerco.dk/cdn-cgi/image/width=3040,format=auto,quality=65/https://integration.imerco.dk/api/media/jx4bup4f/dubai-chokolade-top.png?ud=kOT5K9I-3Qg)
Opskrift: Sådan laver du Dubai Chokolade
Vil du selv fremtrylle den sprøde, søde og virale Dubai Chokolade, som ses over alt på sociale medier? Så får du opskriften på den populære og trendy fyldte chokolade lige her.
Skrevet af Imerco · 27 januar 2025Sociale medier flyder over med lækker chokolade, der består af smørblød pistaciecreme, knasende kadayif og ikke mindst lækker mælkechokolade – en himmelsk lækker kombination for de søde smagsløg. Den eksotiske chokolade sælges nogle steder til tårnhøje priser, men du kan snildt fremtrylle den lækre fyldte chokoladevariant derhjemme.
Ingredienser til Dubai Chokolade
Antal: 18 styks (plus lidt ekstra)
50 g hvid chokolade
300 g mælkechokolade
ca. 80-100 g Kadayif
180 g pistaciecreme
En god klat smør
Evt. spiseligt guldstøv
Sådan laves Dubai Chokolade
Drys eventuelt lidt guldstøv ned i formene, inden der kommes chokolade i.
Smelt først den hvide chokolade over vandbad eller i mikroovnen. Når den er helt smeltet, fordeles lidt af den i chokoladeformen med spidsen af en ske.
Smelt derefter 200 gram mælkechokolade over vandbad. Når det har den rette temperatur, kommes det i formen. Vip formen godt rundt, så chokoladen fordeles jævnt. Sæt den på køl – eventuelt i fryseren, så chokoladen sætter sig.
Nu skal fyldet laves. Start med at skære en blok Kadayif i mindre strimler (en slags let hakning på et skærebræt).
Smelt en god klat smør på panden, og tilsæt Kadayif. Steg det, indtil det bliver gyldent og sprødt.
Hæld herefter det knasende fyld i en skål, hvor du tilsætter et glas pistaciecreme. Vend det godt rundt.
Når chokoladen i formen er sat, fordeles pistaciefyldet i formene, så der stadig er plads til at efterfylde/lukke med chokolade.
Smelt nu resten af mælkechokoladen over vandbad. Fordel den i formen, så fyldet lukkes inde i chokoladerne.
Skrab overskydende chokolade af, og sæt formen på køl.
Når chokoladerne er helt stivnede, kan de tages ud af formen og nydes.
Læs også: Jordbær med pistacieflødeskum.
Tip
Kender du Kadayif? Det er tynde tråde af dej, der minder om en meget fintrevet filodej. Den bruges ofte i mellemøstlige og tyrkiske desserter, den bliver sprød og gylden, når den steges eller bages, og kombineres typisk med sirup, nødder og smør for at skabe søde, knasende delikatesser.