pizzadej opskrift

Timm Vladimirs opskrift på pizzadej

Her får du den kendte madelsker og -eksperts direkte vej til sprøde pizzabunde, der er klar til at blive fyldt op med dit yndlingsfyld. Pizzadejen er nem at røre sammen og er klar til brug kun et par timer efter på samme dag.

Skrevet af Imerco · 10 april 2024

Lad dig ikke afskrække af ordet bageenzym – det er blot en ingrediens, der findes i langt de fleste supermarkeder, så det er nemt at få fat i. Det smager ikke af noget, men bidrager positivt til pizzadejens konsistens, da det blot er en måde at booste sin dejs hæveegenskaber på. Det kan reelt set bruges i alle gærdeje, her er det bare ekstra nyttigt, da man ikke lader dejen hæve så længe.

Se alt fra Timm Vladimir Kitchen.

Opskrift på pizzadej

4-5 pizzaer
Tilberedningstid: 90 minutter inkl. hævetid

600 g hvedemel
20 g bageenzym
400 g vand
25 g gær
2 spsk olivenolie
14 g salt

Sådan laves pizzadejen

Bland hvedemel og bagenzym sammen i en skål. Du kan undlade bageenzymet, men det giver ekstra luft til pizzaen.

Kom vandet i en skål, opløs gæren heri og tilsæt olivenolie. Kom melet i og ælt dejen i 10 minutter på en røremaskine. Tilsæt salt og fortsæt æltningen i 2 minutter. Lad dejen hæve 30-45 minutter i skålen ved stuetemperatur.

Tag dejen op og del den i 4-5 kugler. Form dem til runde kugler og læg dem med lukningen/samlingen nedad og lad dem hæve i endnu 30 minutter.

De er nu klar til brug.

Opskriften er gengivet med tilladelse af Timm Vladimir, der har udviklet denne.

Se alt pizzaudstyr.

Tip

Du kan selvfølgelig godt undlade at bruge bageenzym, hvis du ikke lige har mulighed for at skaffe det.

opskrift pizzadej