- Hjem
- Inspiration
- Opskrifter
- Desserter og kager
- amerikanske pandekager med et twist

Amerikanske pandekager med et twist
Sæt tænderne i disse amerikanske pandekager med et twist og lad dig overraske af kombinationen med de søde blåbær-pandekager, den friske og cremede citron-mascarpone og det salte bacondrys.
Skrevet af Imerco · 16 februar 2022Bliv nu ikke alt for overrasket, når vi anbefaler lækre, tykke amerikanske pandekager med blåbær smurt med citron mascarpone og drysset med bacon. Måske er det ikke ingredienser, som du i første omgang ville smide sammen i en dessert – ikke desto mindre – de er værd at prøve, for de smager himmelsk!
DET SKAL DU BRUGE
Amerikanske pandekager
- 2,5 dl mel
- 2 æg
- 1 spsk. sukker
- 1 tsk. vaniljepulver
- 2 tsk. bagepulver
- 2,5 dl mælk
- Blåbær
Citron-mascarpone
- 250 g mascarpone
- Saften fra ¼ citron
- 3 spsk. flormelis
Bacondrys (kan udelades)
- 140 g bacon

SÅDAN GØR DU
AMERIKANSKE PANDEKAGER
- Sigt alle de tørre ingredienser i en skål.
- Kom mælk og æg i blandingen.
- Pisk til dejen er lind og fin.
- Vask blåbærrene.
- Tag en suppeske, og øs en skefuld dej på en varm pande. Pandekagerne skal være små og buttede.
- Kom blåbær i dejen.
- Vend pandekagen, når der begynder at komme små bobler i dejen.
Brug en kagering på din pande, så bliver dine pandekager helt sirligt runde. Du kan også bruge en blinispande, som allerede har afmærkede felter til dejen.
LÆS OGSÅ: Opskrift på mini-pandekager.
CITRON-MASCARPONE
- Kom alle ingredienserne i en skål og pisk.
- Stil på køl.
BACONDRYS
- Skær baconen ud i meget små skiver.
- Rist baconen på panden, så det bliver sprødt.
SÅDAN ANRETTES PANDEKAGERNE
- Stabl pandekagerne.
- Smør stakken med pandekager med citron-mascarpone.
- På toppen smøres den resterende citron-mascarpone, og der drysses med bacon. Velbekomme!