- Hjem
- Inspiration
- Opskrifter
- Forretter
- Svampesalat med mandler

Svampesalat med mandler
Her får du vores bud på en lækker vegetarisk salat, der giver hønsesalaten kamp til stregen - og som tilmed er genial til julefrokosten, påskefrokosten eller en hvilken som helst hverdagsfrokost.
Skrevet af Imerco · 31 oktober 2024På frisk rugbrød er den her lækre svampesalat med mandler et virkelig godt bud på dit nye favorit-pålæg.
Svampesalat
500 g blandede svampe (portobello, champignon, østershat)
2 spsk. olivenolie
Salt og peber
1 æble
2 stilke bladselleri
30 g cornichoner
1,5 dl græsk yoghurt 10%
1 dl mayonnaise
1 spsk. dijonsennep
1 tsk. citronsaft
1 tsk. ahornsirup
½ tsk. karry
Til servering:
6 skiver ristet hvedebrød eller rugbrød
1 bakke karse
30 g saltmandler
1 æble i tynde både
Sådan gør du
Skær de rensede svampe i grove stykker, og steg dem i olivenolieved høj varme. Krydr med salt og peber. Lad dem køle af.
Kom halvdelen af svampene i en minihakker, og hak dem mellemfint. Bland med de resterende svampe.
Skær æble og bladselleri i små tern, og hak cornichonerne fint. Vend med svampene.
Rør en dressing af græsk yoghurt, mayonnaise, sennep, citronsaft, ahornsirup og karry. Smag til med salt og peber. Vend dressingen i svampedressingen. Lad herefter svampesalaten trække på køl i en time.
Anret på ristet brød, og top med karse, tynde æblebåde og grofthakkede saltmandler.
Læs også: Laksrillette med fennikelsalat.
Tip
Smør skiver af rugbrød med smør, læg på en bageplade med bagepapir, og bag i ca. 10 minutter ved 225 grader. Så bliver det ikke nemmere at få sprødt og lækkert rugbrød klar til salaten.