æg i minigryde

Opskrift: Æg i cocotte med spinat og hellefisk

Æg i cocotte er en skøn, lun ret til de fleste frokoster - fx julefrokosten, hvor klassisk julemad får et twist. Få opskriften her.

Skrevet af Imerco · 6 november 2023

I den her lækre - og ikke mindst nuttede, lille ret - får æggene selskab af spinat og ikke mindst røget hellefisk, som giver en lækker, letrøget smag til retten. Mums, siger vi bare!

Se alle minigryder.

Æg i cocotte

400 g frossen helbladet spinat
20 g smør
1 fed hvidløg
Lidt friskrevet muskat
Salt og friskkværnet peber
100 g røget hellefisk i skiver
4 spsk. cremefraiche 38% 
4 æg 

Desuden også 1 bundt purløg samt flüte eller andet ristet brød.

Sådan gør du

Kom den frosne spinat i en gryde med et par spsk. vand. Damp spinaten under låg ved lav varme til den er tøet op. Hæld/klem væsken fra, og tilsæt smør og finthakket hvidløg. Sautér i et par minutter. Krydr med lidt revet muskat, salt og friskkværnet peber.

Smør fire minigryder/cocotter/ramekiner (10 cm i diameter) med smør, og fordel spinaten heri. Kom lidt røget hellefisk ovenpå samt 1 spsk. cremefraiche 38%. Slå forsigtigt 1 æg ud i hver cocotte. Drys med lidt salt og peber. 

Bag i ovnen ved 180° i ca. 12-15 minutter indtil æggene har sat sig, men er smilende. Servér lune med masser af frisksnittet purløg på toppen og gerne med flute eller ristet brød til.

Velbekomme!

Læs også: Laksrillette med fennikelsalat.

Tip

Røget hellefisk kan erstattes med røget laks, hvis du foretrækker det.

julefrokost ret