- Hjem
- Inspiration
- Opskrifter
- Forretter
- Grønkålstatar

Opskrift: Grønkålstatar på ristet rugbrød
Grønkål hører til efteråret og vinteren - her får du en opskrift på små, lækre hapsere, der gør det ekstra lækker at spise den sprøde kål. Få opskriften her.
Skrevet af Imerco · 6 november 2023Vi er vilde med grønkål i alle afskygninger! Ud over at være smækfuld med vitaminer, har den nordiske vinterkål en fantastisk smag og tekstur. Helt finthakket røres den nemt til tatar, der kan toppes med alverdens lækkerier.
Grønkålstatar
100 g ribbet grønkål
½ tsk. salt
½ tsk. sukker
1 spsk. olivenolie
1 spsk. finthakket kapers
Desuden også:
4 æg
4 spsk. mayonnaise
1 spsk. grov sennep
1 lille rødløg
2 spsk. saltede mandler
4 skiver rugbrød
Friskrevet peberrod efter smag
Sådan gør du
Vask grønkålen godt, og slyng den fri for vand. Rib de groveste blade fri fra midterstykket. Kom grønkålen i en minihakker, og kør den til tatar. Vend den finthakkede grønkål med salt, sukker, olivenolie og finthakket kapers. Lad det trække.
Kog æggene smilende. Rør mayonnaisen med grov sennep til dijonaise. Snit rødløget i tynde strimler. Hak de saltede mandler. Rist rugbrødet, og smør det med dijonnaise. Top med grønkålstatar, halve eller kvarte smilende æg, snittet rødløg og et drys hakkede saltmandler. Afslut med revet peberrod efter smag.
Velbekomme!
Læs også: Laksrillette med fennikelsalat.
Tip
Det er også lækkert at udskifte de salte mandler med tern af sprød bacon.