lakserillette opskrift

Opskrift: Lakserillette med fennikelsalat

Den cremede og røgede rillette er nem at lave, let og luftig i både smag og konsistens - og så passer den perfekt til alle årstiders begivenheder lige fra julemiddage til påskefrokoster. Få opskriften her.

Skrevet af Imerco · 23 oktober 2023

En god og velrørt lakserillette går man sjældent galt i byen med. Du får opskriften på en sikker vinder-version her, som tilmed piftes op med en sprød fennikelsalat som topping eller tilbehør.

Se alt bestik.

Opskrift lakserillette

Ingredienser til lakserillette

300 g varmrøget laks
Saft af ½ citron
1 dl cremefraiche 38% 
1 tsk. dijonsennep
2 spsk. fintsnittet purløg
1 spsk. finthakket kapers
Salt og friskkværnet peber

Ingredienser til fennikelsalat

1 fennikel
1 bundt dild
Saft af ½ citron
2 spsk. olivenolie
Salt

Sådan gør du

Fjern skindet fra laksen, og pluk kødet i stykker med en gaffel. Kom det i en skål. Rør laksen med citronsaft, cremefraiche, sennep, purløg og finthakket kapers. Undgå at røre det helt til mos – der må gerne være lidt stykker laks i. Smag til med salt og peber. Opbevar lakserilletten i køleskabet indtil servering.

Snit fennikel helt tyndt på et mandolinjern. Vend den med plukket dild, citronsaft, olivenolie og lidt salt. Anret fennikelsalaten i en serveringsskål.

Spis lakserilletten på rugbrød, og top med fennikelsalat.

Lakserillette med fennikelsalat