- Hjem
- Inspiration
- Opskrifter
- Forretter
- Lakserillette med fennikelsalat

Opskrift: Lakserillette med fennikelsalat
Den cremede og røgede rillette er nem at lave, let og luftig i både smag og konsistens - og så passer den perfekt til alle årstiders begivenheder lige fra julemiddage til påskefrokoster. Få opskriften her.
Skrevet af Imerco · 23 oktober 2023En god og velrørt lakserillette går man sjældent galt i byen med. Du får opskriften på en sikker vinder-version her, som tilmed piftes op med en sprød fennikelsalat som topping eller tilbehør.
Opskrift lakserillette
Ingredienser til lakserillette
300 g varmrøget laks
Saft af ½ citron
1 dl cremefraiche 38%
1 tsk. dijonsennep
2 spsk. fintsnittet purløg
1 spsk. finthakket kapers
Salt og friskkværnet peber
Ingredienser til fennikelsalat
1 fennikel
1 bundt dild
Saft af ½ citron
2 spsk. olivenolie
Salt
Sådan gør du
Fjern skindet fra laksen, og pluk kødet i stykker med en gaffel. Kom det i en skål. Rør laksen med citronsaft, cremefraiche, sennep, purløg og finthakket kapers. Undgå at røre det helt til mos – der må gerne være lidt stykker laks i. Smag til med salt og peber. Opbevar lakserilletten i køleskabet indtil servering.
Snit fennikel helt tyndt på et mandolinjern. Vend den med plukket dild, citronsaft, olivenolie og lidt salt. Anret fennikelsalaten i en serveringsskål.
Spis lakserilletten på rugbrød, og top med fennikelsalat.
