- Hjem
- Inspiration
- Opskrifter
- Hovedretter
- opskrift flæskesteg i sous vide

Opskrift: Flæskesteg i sous vide
Mørt kød og sprøde svær - har du ikke tilberedt flæskesteg med sous vide endnu, er det bare om at komme i gang! Her får du en lækker opskrift på at tilberede steg med sous vide fra sous vide-ekspert Karsten Tanggaard.
Skrevet af Imerco · 19 oktober 2022En god flæskesteg er ikke sådan at kimse af - sprøde svær, saftigt kød og velduft i hele hjemmet - mums! Denne opskrift giver dig mulighed for at lave den over lang tid, hvor den passer sig selv, men stadig bevarer de gode egenskaber, som vi alle ønsker at kunne servere. Dvs. ingen tørre skiver kød her!
Ingredienser til 4 personer
600 g flæskesteg
10-15 g salt
Sådan forbereder du din sous vide flæskesteg
Tjek rillerne mellem sværene og skær evt. efter, så de går ned i fedtet (men ikke i kødet) hele vejen.
Salt stegen grundigt med 10-15 g (1,5 tsk) salt og få det ned helt i rillerne.
Pak flæskestegen i en pose, og pres den godt sammen.
Sådan tilbereder du sin sous vide flæskesteg
Du kan grille din flæskesteg på forskellige temperaturer, alt efter, hvordan du ønsker din flæskesteg skal smage – og det er her sous vide træder ind i billedet. Lave temperaturer til dit kød i længere tid giver et godt saftigt kød.
- 56° i 5 timer:
Kødet bliver rosa og lidt blødt, der er smager mildt af gris. Meget saftigt og mørt med nogen tyggemodstand. Fedt er ikke tilberedt.
- 60° i 5 timer (anbefalet) :
Din flæskesteg bliver rødmende, meget mørt og saftigt kød med lidt tyggemodstand. Middelkraftig smag af gris. Fedt er lidt tilberedt.
- 66° i 5 timer:
Flæskestegen er meget mør, men kødet er en anelse tørt. Du får en kraftig smag af gris.
Færdiggørelsen af din flæskesteg
Tør stegen GRUNDIGT af og masser igen salt ned mellem rillerne i sværen. Brun kødet på en maksimalt varm grill. Brug åben låge hvis muligt (så temperaturen falder og ikke ødelægger kødet for meget), indtil sværen er brun og sprød. Det tager omkring 20-25 min. Pas på, for det går pludseligt stærkt!
Skær kødet i skiver, læg dem på et opvarmet serveringsfad, og læg evt. ekstra svær ved.
Psst...
Opskriften kommer fra kogebogen Sous vide 2.0, der er skrevet af Karsten Tanggaard og udgivet på forlaget Lindhardt og Ringhof. Kogebogen er både en grundbog til begyndere udi kunsten at lave mad med sous vide, men er samtidig også en bog med ny inspiration og viden til den erfarne bruger.
