ærtesuppe opskrift

Lækker og cremet ærtesuppe

Ærtesuppe er en klassiker, der er kendt for sin simple, men alligevel rige og fyldige smag – og så selvfølgelig også den smukke grønne farve, der gør den velegnet i finere menuer. Få opskriften her.

Skrevet af Imerco · 29 maj 2024

Der findes flere forskellige varianter af ærtesupper, hvor ingredienslisten kan variere, mens det også kan være forskelligt om suppen serveres kold eller varm. Her får du opskriften på en lun version, der er egnet som hovedret med tilbehør til, men også sagtens kan agere varm forret.

Se alt fra Scanpan.

Ingredienser til ærtesuppe

2 spsk olie
2 fed hvidløg, finthakket
1 løg, finthakket
1 tsk tørret timian
600 g ærter, friske eller frosne
8 dl grøntsags- eller hønsebouillon
1 dl fløde
Saften af ½ citron, eller efter smag
Salt og peber

Derudover også creme fraiche og brødcroutoner til servering samt friske ærteskud til pyntning.

Sådan laves ærtesuppe

Hæld olien i en gryde og sauter løg og hvidløg.

Når løgene er klare og bløde tilsættes timian, ærter og bouillon.

Lad det simre under låg i ca. 6 minutter.

Dernæst tilsættes fløden, mens suppen blendes til en skøn cremet konsistens.

Tilsæt salt og peber efter smag og behag.

Til servering kan der toppes med en spiseskefuld creme fraiche, brødcroutoner og pyntes af med ærteskud.

Læs også: Opskrift på lækker ærterisotto.

Vidste du, at ...

Ærter heldigvis er en god kilde til proteiner, fibre og vitaminer, så du kan nyde den lækre supper med god samvittighed.

ærtesuppe