Rterisotto Top

Opskrift på cremet og lækker ærterisotto

Server denne lille lette og grønne sommerret til hyggelige stunder og udendørs fester. Her får du opskriften på en lækker og cremet ærterisotto med smagsnoter af citron og parmesanost.

Skrevet af Imerco · 1 april 2024

Ingredienser:

1 løg
2 fed hvidløg
2 dl tør hvidvin
4 dl risottoris
1 l varm bouillon (brug eventuelt en grøntsagsbouillonterning og opløs i vandet)
3 spsk. æbleeddike
50-100 g parmesanost (smag til – alt efter hvor ostet en smag du ønsker)
Salt og peber

Ærtepure:

200 g frosne ærter (optøet)
60 g smør
1/2 dl vand

Citronolie:

2 spsk. citronsaft
4 spsk. rapsolie

Sådan gør du:

Hak løg og hvidløg fint og svits ved svag varme i en gryde med olie til løgene er klare.
Tilsæt risottoris og lad dem svitse et minuts tid. Tilsæt hvidvin og rør godt rundt. Lad hvidvinen simre væk.
Tilsæt nu bouillon løbende, så risene hele tiden er dækket af vand – ca. 1 dl ad gangen. Rør godt rundt.

Ærtepure:

Imens risene koger. Kom de optøede ærter, smør og vand i en blender. Blend det sammen. Konsistensen må godt være lidt grov.

Citronolie:

Pisk citronsaft og rapsolie sammen

Kom parmesan i risottoen når den stadig er let flydende.
Når risene er færdigkogte tilsættes ærtepure. Rør godt rundt. Smag til med salt og æbleeddike og eventuelt lidt ekstra parmesan
Anret i de dybe tallerkener fra Grand Cru Take-serien fra Rosendahl og pynt med ærteskud, lidt citronolie, revet parmesan og friskkværnet peber. 

Se Rosendahls Grand Cru serie her

Tip

Server din ærterisotto med ekstra parmesanost, et bundt friske ærteskud og dryp med lidt olivenolie.

Pynt med ærteskud