Paaskeaeg Knas Top

Påskeæg med knasende fyld

Fyldte chokolader er både flotte, lækre og en virkelig delikat gaveidé, hvis du pakker dem fint ind. Gør Ditte Julie kunsten efter, og lav disse fine, lyserøde varianter, der har et knasende lækkert indre.

Skrevet af Imerco · 16 januar 2023

Kirsebærenes syrlighed blandet med sukker er og bliver en ultralækker kombination - prøv isene på en kold sommerdag, mums!

Se alt fra by Ditte Julie.

Ingredienser til påskeæg med knasende fyld (8 stk.)

Chokoladeskaller

5 g gul kakaosmør
5 g mørk rosa kakaosmør
300 g god ruby chokolade

Knasende fyld

75 g god ruby chokolade
50 ml piskefløde
25 g mandelnougat
1 nip havsalt
1 tsk hindbærstøv
25 g cornflakes

Læs også: Ditte Julies tips til perfekte flødeboller.

Sådan gør du

Chokoladeskaller

Puds en by Ditte Julie chokoladeform (påskeæg) grundigt med vat.

Temperér det gule og mørk rosa kakaosmør hver for sig.

Brug en tandbørste til at sprøjte kakaomasserne i chokoladeformen, så du får et tilfældigt mønster.

Temperér ruby-chokoladen og fyld i formen. Bank/ryst overskydende chokolade ud igen.

Skrab overfladen og stil den på køl.

Gem overskydende chokolade til at lukke chokoladerne med til sidst.

Knasende fyld

Hak ruby chokoladen og kom den i en skål.

Varm fløde og nougat langsomt op. Tilsæt salt og hindbærstøv i fløden og hæld blandingen over chokoladen. Rør indtil chokoladen er opløst.

Tilsæt cornflakes og rør. Lad derefter blandingen køle.

Fyld blandingen i chokoladeskallerne.

Temperér den overskydende chokolade og brug den til at lukke chokoladerne.

Stil chokoladerne på køl, og bank dem herefter ud af formen.

Se alle chokoladeforme.

Tip

Eksperimentér med andre farver kakaosmør, så dine chokolader får sit helt eget udtryk.