- Hjem
- Inspiration
- Opskrifter
- Desserter og kager
- gammeldags fastelavnsboller med marcipanremonce og dulce de leche

Gammeldags fastelavnsboller med marcipanremonce og dulce de leche
Gammeldags fastelavnsboller er en klassiker, der smager herligt i al sin enkelthed. Men denne version med marcipanremonce og dulce de leche i en blød og luftig bolle er altså én, der skal prøves!
Skrevet af Imerco · 24 januar 2022Er du til de gammeldags fastelavnsboller, og særligt den hjemmelavede slags, så skal du næsten prøve denne opgraderede version med marcipanremonce og dulce de leche. De er lige så nemme at lave som den klassiske version, og dejen er nem at folde, og holder godt på fyldet. Og så lover vi dig, at de smager helt fantastisk! Den farverige glasur med fine, dekorative swirls er prikken over i’et.
Elsker du også moderne fastelavnsboller med creme og vandbakkelse, så se også denne opskrift på moderne fastelavnsboller fra bageekspert Ditte Julie. Eller se samlingen af alle vores fastelavnsbolleopskrifter.
Det skal du bruge
Dej (20 stk.)
- 50 g gær
- 2 dl sødmælk, lunken
- 50 g sukker
- 1 tsk. salt
- 2 æg
- Ca. 500 g hvedemel
- 200 g smør, blødt
- 1 sammenpisket æg til pensling
Remonce
- 100 g smør, blødt
- 75 g sukker
- 50 g marcipan, groftrevet
- 1 tsk. kartoffelmel
Glasur
- 150 g flormelis
- Ca. 3 spsk. kogende vand
- 2 x valgfri pastafarver eller frugtfarver
Desuden
- ½ dåse dulce de leche
Sådan gør du
Dej
- Opløs gæren i lidt af den lunkne mælk i en røreskål.
- Tilsæt resten af mælken, sukker, salt og æg og bland.
- Tilsæt ca. halvdelen af melet og rør godt.
- Kom det bløde smør i dejen og rør godt.
- Kom derefter mere mel i og ælt dejen til den er blank og smidig og slipper skålen. Dejen skal være blød og klistret.
- Lad dejen hæve i skålen dækket af et let fugtigt viskestykke til dobbelt størrelse, ca. 1 time.
Remonce
- Mos ingredienserne sammen med en gaffel og stil det til side til det skal bruges.
Fastelavnsboller
- Tag den færdighævede dej ud på et meldrysset bord.
- Rul dejen ud i ca. 30 x 40 cm og del den i ca. 20 lige store firkanter.
- Kom en teske remonce og en teske dulce de leche på hver firkant, fold dejen sammen omkring fyldet og luk samlingen godt.
- Beklæd en bageplade med bagepapir og stil bollerne på pladen med samlingen nedad.
- Tryk bollerne let flade og lad dem efterhæve i 30 min. under et let fugtigt viskestykke.
- Tænd ovnen på 200 °C varmluft.
- Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag dem midt i ovnen i ca. 12-14 minutter.
- Lad bollerne afkøle på en bagerist.
Du kan nemt lave hjemmelavet dulce de leche – kom kondenseret mælk i en vandtæt beholder, læg den i en gryde og hæld vand på, så det dækker. Lad det simre i 3 timer og afkøle i 1 time.
Glasur
- Rør flormelis sammen med kogende vand til en blank glasur.
- Del glasuren i 3 små skåle og farv to af dem i hver sin farve – f.eks. hvid, pink og gul.
- Pynt de afkølede fastelavnsboller med en skefuld af hver farvede glasur og lav swirls med en tandstik.
- Lad glasuren størkne og servér straks. Velbekomme!