- Hjem
- Inspiration
- Opskrifter
- Desserter og kager
- Fyldte chokolader hindbær saltkaramel

Fyldte chokolade-hjerter med hindbær og saltkaramel
Syrlig smag af hindbær sammen med mørk chokolade og et touch af salt – mums, de forsvinder muligvis hurtigt … Få opskriften på de fyldte chokolader her, så du kan lave dem igen og igen.
Skrevet af Imerco · 13 august 2024Tænk at kunne servere disse fine hjerter for sine gæster, eller måske endda pakke dem fint ind og give dem i gave? Mulighederne er mange, når du selv laver de lækreste fyldte chokolader.
Chokoladeskaller
Mørkerød chokoladefarve
10 g kakaosmør
Guldstøv
300 g mørk chokolade
Læs også: Sådan tempererer du chokolade.
Sådan laves chokoladeskallerne
Puds en chokoladeform grundigt med vat. Temperér kakaosmørret til det er ca. 31 grader varmt og rør den mørkerøde chokoladefarve i massen.
Sprøjt det mørkerøde kakaosmør i en chokoladeform ved hjælp af en tandbørste og lad det sætte sig kort. Pensl herefter formen med guldstøv.
Temperér chokoladen til det er ca. 31-33 grader varmt. Fyld chokoladen i formen. Bank/ryst overskydende chokolade ud igen. Skrab formens overflade og stil den på køl. Gem overskydende chokolade til at lukke chokoladerne med til sidst.
Hindbær-saltkaramel
1 dl piskefløde
1 spsk. glukosesirup
135 g ruby eller hvid chokolade
0,5 tsk. havsalt
1 spsk. hindbærstøv
Sådan laves fyldet til chokoladerne
Kom fløde og glukosesirup i en tykbundet gryde og varm det op til lige under kogepunktet. Tag det af varmen og tilsæt chokoladen. Rør massen ensartet og glat.
Tilsæt salt og hindbærstøv og rør rundt. Kom massen op i en sprøjtepose. Lad massen køle ned og fyld herefter i chokoladeskallerne. Luk chokoladerne med den overskydende chokolade og stil dem på køl. Bank/ryst chokoladerne ud af formen.
Opskriften er udviklet af bageekspert Ditte Julie Jensen.
Tip
Du kan snildt give chokoladerne i gave - eksempelvis som værts- eller værtindegave. Pak dem fint ind i en smuk æske, så er gaven i hus.