- Hjem
- Inspiration
- Opskrifter
- Desserter og kager
- de tre bedste is-opskrifter til sommer

De 3 bedste is-opskrifter til sommer
Frisk citronsorbet, lækker kaffeis eller en fyldig chokoladeis med skumfiduser. Uanset hvilken slags is du er til, er det hurtigt og nemt at lave med en ismaskine. Få inspiration til din første hjemmelavede is her.
Skrevet af Imerco · 5 juli 2017Syrlig citronsorbet
Det skal du bruge til syrlig citronsorbet:
3 dl sukker
3 dl vand
2 dl friskpresset citronsaft
1 spsk. finthakket økologisk citronskal
Sådan laver du syrlig citronsorbet:
- Bring sukker og vand i kog ved jævn varme. Skru ned på laveste niveau, og lad blandingen simre i ca. 3-5 minutter, indtil sukkeret er opløst.
- Lad sukkersiruppen køle af, og rør den sammen med citronsaft og -skal.
- Hæld blandingen i din ismaskine, og kør i ca. 30-40 minutter, til den tykner.
Kaffeis
Det skal du bruge til kaffeis:
2 dl sødmælk
1 1/4 dl sukker
3 1/4 dl piskefløde
1-2 skud espresso
Evt. 1 tsk. ren vaniljeekstrakt
Sådan laver du kaffeis:
- Pisk sødmælk og sukker i 1-2 minutter ved lav hastighed, indtil sukkeret er opløst.
- Tilsæt fløde, og smag til med kaffe og evt. vanilje.
- Hæld blandingen i din ismaskine, og kør i ca. 30-40 minutter, til den tykner.
Læs også: Lav lækre desserter på grillen
Chokoladeis med skumfiduser
Det skal du bruge til chokoladeis med skumfiduser:
2 dl sødmælk
240 g af din yndlingschokolade
1 dl sukker
2 dl piskefløde
1 tsk. ren vaniljeekstrakt
Chokoladesauce
4-5 spsk. hakkede skumfiduser
Sådan laver du chokoladeis med skumfiduser:
- Opvarm sødmælken til den begynder, at boble i kanten.
- Blend chokolade og sukker, indtil chokoladen er meget finthakket.
- Tilsæt den varme mælk, og kør, indtil massen er helt glat, og lad den køle helt af.
- Rør fløden i, og smag til med vanilje.
- Hæld blandingen i din ismaskine, og kør i ca. 30-40 minutter, til den tykner.
- Læg isen i fryseskålen lagvis med chokoladesovs og hakkede skumfiduser.
Det er kun fantasien, der sætter grænser, når du laver din egen is. Skift for eksempel citronsaften i din sorbet ud med saft fra jordbær, appelsin eller pink grapefrugt.Læs også: 3 snacks du kan lave på bålet