- Hjem
- Inspiration
- Køkkentips
- julemiddagen hvilket køkkengrej skal jeg bruge

Julemiddagen: Hvilket køkkengrej skal jeg bruge?
Juleaften skal alle gryder og pander i sving, men hvad er bedst til de brunede kartofler, andestegen og sovsen? Vi guider dig til julemiddagens bedste køkkengrej.
Skrevet af Imerco · 14 december 2016Sprødstegt andesteg med brunede kartofler, rødkål og masser af sovs – og selvfølgelig risalamande til dessert. Julemiddagens mange elementer kræver sin mand eller kvinde i køkkenet. Vi guider til det rette køkkengrej, så det hele glider lidt lettere.
Bradepande: Saftig og sprød and
Pyh, den skal bare lykkes, den and. Og steger du den hel i oven, er den sikreste vej til en saftig og sprød andesteg at bruge en bradepande med rist. På den måde drypper fedtet fra, så den bliver sprød, samtidig med at væsken drypper ned i bradepanden lige nedenunder, så den ikke tørrer ud. Og så har du stegeskyen klar til den brune sovs.
Steg anden dagen før, så den kun skal varmes op juleaften. Det giver mere tid og overskud til at pusle om de andre retter.
Kasserolle: Lækker sovs der ikke skiller
En lille og fiks kasserolle er let at jonglere rundt med. Og så har den en flad bund og er hurtig at varme op. Det gør den perfekt til at jævne stegeskyen fra andestegen til en lækker, brun sovs. For hvad er en julemiddag uden den?
Sauterpande: Perfekte brunede kartofler
Det er en god idé at lave de brunede kartofler i en sauterpande med slip-let belægning. På den måde brænder sukkeret ikke fast i panden, og de høje kanter sikrer, at de små, populære kartofler bliver, hvor de skal.
Mandolinjern: Lynhurtig og perfekt rødkål
Hvis du giver dig i kast med hjemmelavet rødkål, så vil dine smagsløg takke dig hele aftenen. Og med et mandolinjern, behøver det slet ikke være så svært at omdanne kålhovedet til lækker, syrlig rødkål. Snit kålen i meget tynde skiver på mandolinjernet - og skær dem så i lidt mindre stykker bagefter. Et voilà!
Tykbundet gryde: Luftig risengrød der ikke brænder på
Man kunne spise det hele året, men i december må man heldigvis godt spise det hele tiden. Og en god risengrød kræver en ordentlig, stor gryde. Den tykke bund gør, at risengrøden ikke brænder så nemt på, og at du ikke behøver at røre i den konstant.
Sådan kan du også lave risengrød: Bring mælk og ris i kog, og stil gryden ind i sengen med dynen omkring – så koger den sig selv. Lad den stå cirka to timer, så er den klar til en smørklat.
Serveringsskåle: Smuk servering af julemiddagen
Præsentation er altid vigtigt. Og når julemiddagen skal serveres, er der mange elementer i spil. Med en serie smukke serveringsskåle og -fade har du plads til både rødkål, brunede kartofler, hvide kartofler, and, flæskesteg og sovs. Og selvfølgelig en stor skål risalamande.