koldbrygget kaffe iskaffe

Kaffetrend: Cold Brew – bliv klogere på koldbrygning

Koldbrygget kaffe er den perfekte måde at servere kaffe på, særligt hvis du godt vil undgå bitterheden i din kaffe. Brug den især som base for din iskaffe på varme sommerdage, eller nyd den blot som et alternativ til den varme variant på en helt almindelig hverdag.

Skrevet af Imerco · 27 maj 2024

Det lyder mere avanceret end det egentlig er, altså cold brew eller koldbrygget kaffe. Men det er det heldigvis ikke. Bryggemetoden tager længere tid at brygge end almindelig kaffe, men til gengæld får du en mere mild, naturlig og sød smag i kaffen end ved normal brygning.

Hvorfor koldbrygget kaffe?

Du skal lave koldbrygget kaffe, hvis du er vild med iskaffe og gerne vil kunne have din helt egen lækre version af slagsen klar på få minutter. Koldbrygget kaffe kan fremstilles i store mængder og opbevares i køleskabet, så du har færdigbrygget kaffe klar til flere dage i træk.

Med cold brew-kaffe kan du ligeledes altid have kaffe klar til bagværk, glasurer og lækre cocktails, hvor der indgår kaffe på ingredienslisten.

Se alle kaffemaskiner.

koldbrygget kaffe

Ingredienser til koldbrygget kaffe

Malet kaffe
Koldt vand
En beholder med låg
En fintmasket si eller et kaffefilter
En køkkenvægt

Sådan laver du koldbrygget kaffe

Hvis du bruger kaffepulver, kan du bare gå i gang. Ellers mal dine kaffebønner.

Bland kaffe og koldt vand i forholdet 1:8. Dvs. bruger du 20 gram kaffe, skal der 160 gram koldt vand til.

Bland det godt sammen i en beholder, så konsistensen er en slags tyndt kaffegrums.

Luk beholderen til og lad trække i køleskabet i 12-24 timer. Jo længere den trækker, jo stærkere bliver kaffen.

Når trækketiden er ovre, skal kaffen filtreres for at fjerne de malede bønner. Brug en fintmasket si eller et kaffefilter og lad kaffeblandingen løbe igennem her. Her kan en cold brew-kande gøre processen nemmere.

Servér så din koldbryggede kaffe med isterninger, lidt mælk og eventuelt lidt sirup eller sødemiddel efter behov.

Læs også: Opskrift på Espresso Martini.

Tip

Bryg en stor portion koldbrygget kaffe på forhånd og opbevar så den store portion i en flaske, fx en patentpropflaske, i køleskabet. Så har du altid kaffe klar til at lave iskaffe. Den færdige koldbryggede kaffe kan holde sig i op til to uger i køleskabet.

koldbrygget kaffe