Undgaa Madspild Top

5 gode tips til at undgå madspild

På verdensplan går en tredjedel af alle fødevarer enten tabt eller bliver smidt ud. Det kan vi gøre noget ved! Få 5 gode tips her, hvor du kan undgå madspild og tilmed måske endda spare penge i hverdagen.

Skrevet af Imerco · 15 maj 2023

Selv de små ting kan gøre en forskel, når det kommer til at gøre nget godt for klimaet. Her får du fem tiltag, der kan bruges af enhver helt uden at forstyrre din hverdag, som den er nu. De fem tips gives af Anna Fenger Schefte, der bl.a. står bag bogen 'Red Klimaet - Red verden lidt hver dag'.

Læs også: Ting, du kan gøre for klimaet.

1. Planlæg dine indkøb

Skriv en indkøbsliste og køb kun det, der står på din liste – og køb ind til flere dage ad gangen.

2. Pas på mængderabatter

Ofte er det ekstra ting, du ikke får brugt. Så sørg for enten ikke at lade dig friste af den lok­kende mængderabat, eller at have plads i fryseren eller skabet til de ekstra ting, du slæber med hjem.

3. Lav ikke mad til flere, end I er

Mange laver mad til alt for mange. Det skaber madspild. Hvis du alligevel laver store portioner, så frys det ned, så du har til aftener, hvor det skal gå stærkt.

4. Brug dine rester

Brug fx resterne til madpakkerne eller i næste dags middagsret. Gulerødder, der er begyndt at blive trætte kan sagtens bruges i kødsovs, mens franskbrød, der er begyndt at blive tørt kan bruges til croutoner.

5. Tænk over holdbarheden

Der er forskel på, om dine fødevarer har overskredet ”mindst holdbar til” eller ”sidste anvendelsesdato”. Sidstnævnte er vigtig at overholde, men førstnævnte er en vejledning. Ofte kan det, som har overskredet ”mindst holdbar til” godt række et par dage længere. Særligt, hvis du sørger for at opbevare dine madvarer, så de holder længst muligt.

Find alt til opbevaring af madvarer.