- Hjem
- Inspiration
- Køkkentips
- 5 ting du skal vide om grillbestik

5 ting du skal vide om grillbestik
Er der noget værre end at få en lækker grillet bøf, og så kan din kniv ikke skære i den? Eller endnu værre at kniven flosser kødet? Vi giver dig en guide til 5 ting, du skal være opmærksom på, når du skal vælge nyt grillbestik.
Skrevet af Imerco · 9 april 20191. Et godt skaft
Skaftet har stor betydning for, hvordan bestikket føles at holde på. Det er individuelt, om man foretrækker er kraftigt eller mere spinkelt skaft, kantet eller rundt. Det er derfor en god idé at holde grillbestikket i hånden, inden du beslutter dig, og vælge det bestik, du synes er mest komfortabelt. Vær dog opmærksom på, at mange (særligt mænd) sætter pris på et kraftigt skaft, da det ligger godt i en mandehånd.
2. Et skarpt knivblad
Knivbladet er altafgørende for, hvor godt kniven skærer. Derfor skal du sikre dig, at bladet er skarpt. Mange steakknive har et takket skær, som gør det lettere at skære i kødet. Vær dog opmærksom på, at takkerne ikke må være for store, da de kan flosse kødet i stedet. Man kan også få et glatklinket skær, her er du sikret et flot lige snit.
Et buet skær på din steakkniv giver et flot og lige snit i dit kød.
Læs også: Sløve knive: Sådan holder du dine køkkenknive skarpe
3. Bestikkets stivhed
En bøf kræver en ordentlig kniv, derfor er det også vigtigt, at du tjekker stivheden i dit grillbestik. Hvis knivens blad kan vrikkes, kan den være svær at skære med.
4. Antallet af tænder på gaflen
Mange steakgafler har tre tænder, hvilket er en fordel, når man skal skære i kød, da gaflen lettere kan holde fast i kødet. Til gengæld er den svær at spise alt andet mad med, da maden let kan smutte mellem gaflens tænder. Derfor er det en fordel, hvis man kan finde en grillgaffel med fire tænder, som samtidig er skarpe.
Læs også: 5 køkkenknive der gør din madlavning til en leg
5. Maskinvask
Det meste grillbestik tåler ikke maskinvask. Derfor skal du vurdere, om det er vigtigt for dig, at dit grillbestik kan gå i opvaskemaskinen.
Der er svært at sige, netop hvilket grillbestik, der passer til dig, da der er mange individuelle overvejelser. Der er dog en tommelfingerregel for et godt grillbestik, nemlig at når du skærer i din grillbøf, skal det være som at skære i smør.