Saltægget er et saltkar fremstillet i asketræ og designet af Sven-Erik Tonn-Petersen (Tonn-P). Saltægget er et stykke funktionelt brugskunst med rene linje og unik lukkemekanisme.
Det vil uden tvivl give et smil på læben hos dine frokostgæster, når ægget bliver skilt ad og der er salt til det blødkogte æg. Lukkemekanismen sørger for, at saltet ikke bliver fugtigt og klumper. Fordi saltet er lukket inde, bevarer det sin konsistens og kan stå frit fremme på køkkenbordet, som en lille skultur.
Skitserne af ægget er næsten 50 år gamle, men fordi formgivningen var svær at få gennemført, blev saltægget aldrig sat i produktion. Det har Spring Copenhagen lavet om på og nu er dette fine designobjekt tilgængeligt. Saltægget er oplagt som ledsager til Tonn-P’s Peberfugl.
Spring Copenhagen er en innovativ designvirksomhed med rødder i den skandinaviske desigtradition. Navnet Spring refererer til årstiden, hvor alt spring ud og i særdeleshed følelsen af foryngelse, fornyelse og skabelsen af nye ideer.