- Hjem
- Inspiration
- Opskrifter
- Desserter og kager
- den bedste opskrift på hjemmelavede æbleskiver

Den bedste opskrift på hjemmelavede æbleskiver
Ingen jul uden æbleskiver - og her får du den bedste opskrift på æbleskiver, men også tips til at fylde dem med lækkerier, så de lige bliver lidt mere syndige.
Skrevet af Imerco · 28 oktober 2024Du kan sikkert købe gode æbleskiver ude i butikkerne, men intet slår dem, du selv har rørt og bagt med kærlighed - og som bonus kan du få dem akkurat som du bedst kan lide dem.
Opskrift på traditionelle æbleskiver
Brug weekenden på at bage en stor omgang æbleskiver til aftenkaffen – til stor glæde for familie og venner. Spiser I ikke dem alle sammen, kan du sagtens fryse dem ned. Så er du garanteret æbleskive-hygge resten af december.
Det skal du bruge til æbleskiver
Ca. 20-25 stk.
250 g hvedemel
4 dl kærnemælk
50 g smeltet smør
3 æg
1 spsk. sukker
Korn fra 1/2 vaniljestang
1 tsk. salt
1 tsk. natron
Sådan laver du æbleskiver
Bland de tørre ingredienser sammen i en skål (hvedemel, salt og natron).
Skrab vaniljekornene ud, og bland dem sammen med sukkeret. Kom vaniljesukkeret i skålen med de andre ingredienser.
Rør æggene sammen med kærnemælk og smeltet smør i en skål, og hæld det herefter over i melblandingen, og rør det sammen.
Hæld dejen over i en kande.
Varm æbleskivepanden eller æbleskivebageren op, og smør hullerne med smør. Æbleskiverne skal have lav varme fra start af.
Fyld hullerne med dej, dog ikke helt op til kanten.
Vend æbleskiverne rundt med en kødnål, gaffel eller ske, når kanten begynder at blive fast.
Tjek om æbleskiverne er færdige ved at stikke en pind ned i æbleskiven. Slipper den, er æbleskiven færdigbagt.
Server æbleskiverne i en skål med hindbær- eller jordbærmarmelade ved siden af. Sigt lidt flormelis på toppen, så du får en fin sne-effekt.
Æbleskiverne bliver kuglerunde, hvis du vender æbleskiverne om på siden, når den første side er bagt. Fyld lidt ekstra dej i æbleskiverne med en ske eller en sprøjtepose for at få dem helt runde.
Læs også: Den ultimative guide til julens lækreste hjemmebag.
Tip
Mens du bager æbleskiver, kan de fyldes med noget ekstra lækkert, så midten bliver ekstra syndig.
Kom fyld i, inden sidste side af æbleskivernes bages færdige. Det kan være en lille tern nougat, ½ Dumle-karamel eller et par chokoladeknapper.
Vend rundt, og steg æbleskiverne færdige.
Æbleskiver med karamelsauce
Traditionelle æbleskiver er superlækre, men hvis du gerne vil imponere dine gæster lidt ekstra, så skal du kaste dig ud i denne syndige karamelsauce.
Det skal du bruge til æbleskiver med karamelsauce
400 g sukker
100 g smør
3 dl piskefløde
1 1/2 tsk. salt
Sådan laver du æbleskiver med karamelsauce
Alle ingredienserne hældes i en tykbundet gryde, som opvarmes ved svag varme.
Lad massen simre ved svag varme til karamellen er flydende og uden klumper.
Hæld karamelsaucen direkte over i en sauce kande eller skål, hvis den skal serveres med det samme. Eller opbevar den i et lufttæt glas i køleskabet, og opvarm den senere.
Karamelsaucen hældes i fine striber over de friskbagte æbleskiver. Bon appetit!
Log ind/bliv medlem af ImercoPlus