- Hjem
- Inspiration
- Opskrifter
- Tilbehør og salater
- Brunede kartofler i airfryer

Søde, lækre, brunede kartofler i airfryer
Kan man lave brunede kartofler i airfryeren? Selvfølgelig! Få opskriften på de helt perfekte brunede kartofler her.
Skrevet af Imerco · 23 oktober 2023I stedet for almindeligt, hvidt sukker, så brug brun farin, som giver de sukkerbrunede kartofler en smuk farve og en dyb, sød smag.
Brunede kartofler
Ingredienser
1 kg små kartofler
125 g brun farin
30 g smør
Se også en masse andre opskrifter på mad, du kan lave i airfryer.
Sådan gør du
Kog kartoflerne møre. Hæld vandet fra, og pil kartoflerne. Lad dem køle af.
Bred de kolde kartofler ud i airfryer-fadet. Drys dem jævnt med farin, og fordel skiver af smør over dem. Sæt temperaturen på 180°. Sæt fadet ind i airfryeren, og giv først kartoflerne 10 minutter.
Vend dem så rundt i smeltet smør og farin, og giv dem så 5 minutter mere. Gentag en gang eller to mere, så kartoflerne får 20-25 minutter i alt. Hæld kartoflerne i en serveringsskål, og servér straks.
Tip
Kog kartoflerne dagen før julemiddagen, og opbevar dem i køleskabet. Tag dem ud af køleskabet ca. 20 minutter før de brunes, så de kan nå at temperere. Du opnår nemlig det bedste bruningsresultat med afkølede, ikke helt kolde kartofler.
Tip
Vil du lave flæskesteg i airfryeren også? Så finder du opskriften her: