Find fantasien frem og prøv kræfter med spændende asiatiske retter med denne lækre stålwok fra Morsø.
- Satinfinish Sandwichbund
- Kan bruges på alle varmekilder
- Er ovnfast
Hvorfor vælge en stålwok?
Wokken har en satinfinish både udvendigt og indvendigt. En satifinish bruges på de fleste stålgryder, da levetiden som oftest er længere end på f.eks. en wok med belægning. De fleste belægninger tåler ikke maskinopvask og metalredskaber er et no-go. Derimod er Morsø wokken velegnet til opvaskemaskine, og metalredskaber kan du også sagtens benytte dig af. Hertil har en satinfinish, ligesom børstet stål, en flot mat overflade.
Wokken har en magnetisk sandwichbund. Her er bunden lavet af en aluminiumskerne med rustfrit stål på begge sider. Det gør, at varmen fordeles jævnt og effektivt fra bund og op langs siderne, hvilket giver mere varme til dit stegeemne. Det magnetiske lag er rigtig godt, hvis du har bordskånere med magneter i. For sætter du den varme wok på sådan en, følger bordskåneren med wokken rundt, og du slipper for at jonglere med en varm wok og en bordskåner på samme tid. De her materialer lyder måske som om wokken er rigtig tung og upraktisk at have med at gøre, men det er slet ikke sådan det forholder sig. For bunden er kun 6,1 mm tyk og materialet er let. Wokken kan bruges på alle varmekilder, også induktion.
Om 79NORD
79NORD-serien er fremstillet i rene råmaterialer, og har en bæredygtig og miljøvenlig produktion. Netop 79NORD serien har ingen belægning, som gør, at produkterne kan genanvendes. Ved korrekt vedligeholdelse kan gryderne og wokkerne bevares gennem flere år. Når du rengør dem, så skal du aldrig bruge skurepulver eller skarpe genstande, der kan beskadige overfladen. Det anbefales at rengøre med børste og varmt sæbevand inden brug første gang.
Stegning på stålwok
At stege på en wok af rustfrit stål, er ikke det samme som at stege på en wok med belægning. Et godt råd er at komme fedtstof på wokken og varm den op ved middel varme. Fordel fedtstoffet over hele wokkens stegeflade og på siderne. Hæv temperaturen lidt, og så er du klar til at stege. Vær opmærksom på at tilberedningen i starten godt kan det se ud som om maden brænder fast på wokken, men så snart der er lavet en stegeskorpe, kan maden flyttes rundt på wokken.
"Sådan passer du bedst på din wok
Når du opvarmer din wok, anbefales det, at varme den op ved at starte på lave temperaturer og skrue op efter nogle minutter, så undgår du, at panden slår sig og bliver skæv.
Læs mere om at vedligeholde dine wokpander her."