Dette lækre 79NORD stegepandesæt fra Morsø er den perfekte tilføjelse køkkenet, om du skal udskifte eller købe helt nyt, så er de tre pander med diameter 20, 24 og 28 cm perfekt til dig.
- Satinfinish
- Sandwichbund
- Kan bruges på alle varmekilder
Hvorfor vælge en stålstegepande?
Panden har en satinfinish både udvendigt og indvendigt. En satifinish bruges på de fleste stålgryder, da levetiden som oftest er længere end på f.eks. en pande med belægning. De fleste belægninger tåler ikke maskinopvask og metalredskaber er et no-go. Derimod er Morsø stegepanden velegnet til opvasemaskine, og metalredskaber kan du også sagtens benytte dig af. Hertil har en satinfinish, ligesosm børstet stål, en flot mat overflade.
Stegepanden har en magnetisk sandwichbund. Her er bunden lavet af en aluminiumskerne med rustfrit stål på begge sider. Det gør, at vamen fordeles jævnt og effektivt fra bund og op langs siderne, hvilket giver mere varme til dit stegeemne. Det magnetiske lag er rigtig godt, hvis du har bordskånere med magneter i. For sætter du den varme pande på sådan en, følger bordskåneren med panden rundt, og du slipper for at jonglere med en varm pande og en bordskåner på samme tid.
De her materialer lyder måske som om at panden er rigtig tung og upraktsk at have med at gøre, men det er slet ikke sådan det forholder sig. For bunden er kun 6,1 mm tyk og materialet er let. Panden kan bruges på alle varmekilder, også induktion.
Om 79NORD
79NORD-serien er fremstillet i rene råmaterialer, og har en bæredygtig og miljøvenlig produktion. Netop 79NORD serien har ingen belægning, som gør, at produkterne kan genanvendes. Ved korrekt vedligeholdelse kan gryderne og panderne bevares gennem flere år. Når du rengør dem, så skal du aldrig bruge skurepulver eller skarpe genstande, der kan beskadige overfladen. Det anbefales at rengøre med børste og varmt sæbevand inden brug første gang.
Stegning på stålpande
At stege på en pande af rustfrit stål, er ikke det samme som at stege på en pande med belægning. Et godt råd er at komme fedtstof på panden og varm den op ved middel varme. Fordel fedtstoffet over hele pandens stegeflade og på siderne. Hæv temperaturen lidt, og så er du klar til at stege. Vær oopmærksom på at tilberedningen i starten godt kan det se ud som om maden brænder fast på panden, men så snart der er lavet en stegeskorpe, kan maden flyttes rundt på panden.
Sådan passer du bedst på din stegepande
Når du opvarmer din stegepande, anbefales det, at varme den op ved at starte på lave temperaturer og skrue op efter nogle minutter, så undgår du, at panden slår sig og bliver skæv.
Læs mere om at vedligeholde dine stegepander her.