- Hjem
- Inspiration
- Opskrifter
- Hovedretter
- sommergryde med kylling

Sommergryde med kylling, hvidvin og knasende grønt
Her får du opskriften på en lækker ret, som snildt kan gentages et par gange hen over sommeren da den smager vidunderligt og mildt.
Skrevet af Imerco · 19 maj 2024Den velsmagende kylling, bløde og milde sovs får et perfekt sprødt modspil af de friske, grønne grøntsager, som emmer af sommer!
Retten passer til 4 personer og kræver ca. 25 minutters tilberedningstid, men tager samlet set omkring 60 minutter at lave.
Det skal du bruge
- 1 løg
- 3 fed hvidløg
- 100 gram bacon i tern
- 4 hele kyllingelår
- Olie til stegning
- 2,5 dl hvidvin
- 5 dl hønsefond
- 1 bundt frisk estragon
- 1 bundt grønne asparges
- 1 dl fløde
- 2 dl friskbælgede ærter
- 2 spsk. majsstivelse
- Salt og peber
Sådan gør du
Pil og hak løg og hvidløg. Brun kyllingelårene i olie i en gryde, og sæt dem til side. Gryden bliver på blusset og bruges til sautering af bacon.
Når baconen begynder at tage farve, tilsættes løg og hvidløg tilsættes, og sautérs videre, til løgene er klare.
Herefter kommer kyllingelårene tilbage i gryden sammen med hvidvin og hønsefond, som bringes i kog, og skummes af.
Læg låg på gryden, og lad kyllingelårene simre i ca. 40 minutter, til kødet er mørt.
Imens plukkes og hakkes estragonen og enderne knækkes af de grønne asparges, hvorefter de skæres i ca. 3-4 cm store stykker. Bælg ærterne.
Kom nu fløde, ærter og asparges i gryden, bring den atter op til kogepunktet, og lad den simre i ca. 2 minutter. Jævn med majsstivelse rørt ud i vand, til du har den ønskede konsistens.
Smag til med salt og peber, og vend til sidst estragonen heri.
Velbekomme!
Tip
Nyd gerne retten med nye kartofler til, som blot understreger den sommerlige smagsoplevelse yderligere.