Sommergryde Top

Sommergryde med kylling, hvidvin og knasende grønt

Her får du opskriften på en lækker ret, som snildt kan gentages et par gange hen over sommeren da den smager vidunderligt og mildt.

Skrevet af Imerco · 19 maj 2024

Den velsmagende kylling, bløde og milde sovs får et perfekt sprødt modspil af de friske, grønne grøntsager, som emmer af sommer!

Retten passer til 4 personer og kræver ca. 25 minutters tilberedningstid, men tager samlet set omkring 60 minutter at lave.

Se alle støbejernsgryder her. 

Det skal du bruge

  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 100 gram bacon i tern
  • 4 hele kyllingelår
  • Olie til stegning
  • 2,5 dl hvidvin
  • 5 dl hønsefond
  • 1 bundt frisk estragon
  • 1 bundt grønne asparges
  • 1 dl fløde
  • 2 dl friskbælgede ærter
  • 2 spsk. majsstivelse
  • Salt og peber

Sådan gør du

Pil og hak løg og hvidløg. Brun kyllingelårene i olie i en gryde, og sæt dem til side. Gryden bliver på blusset og bruges til sautering af bacon.

Når baconen begynder at tage farve, tilsættes løg og hvidløg tilsættes, og sautérs videre, til løgene er klare.
Herefter kommer kyllingelårene tilbage i gryden sammen med hvidvin og hønsefond, som bringes i kog, og skummes af.

Læg låg på gryden, og lad kyllingelårene simre i ca. 40 minutter, til kødet er mørt.

Imens plukkes og hakkes estragonen og enderne knækkes af de grønne asparges, hvorefter de skæres i ca. 3-4 cm store stykker. Bælg ærterne.

Kom nu fløde, ærter og asparges i gryden, bring den atter op til kogepunktet, og lad den simre i ca. 2 minutter. Jævn med majsstivelse rørt ud i vand, til du har den ønskede konsistens.

Smag til med salt og peber, og vend til sidst estragonen heri.

Velbekomme!

Tip

 Nyd gerne retten med nye kartofler til, som blot understreger den sommerlige smagsoplevelse yderligere.

Nye kartofler til sommergryde med kylling