- Hjem
- Inspiration
- Opskrifter
- Hovedretter
- pasta med tomat og feta

Nem og velsmagende ret: Pasta med tomat og feta
Har du ikke tid til at stå flere timer i køkkenet, så er denne pastaret noget for dig, da den er hurtig at fremtrylle. Lav din pastasauce i et ovnfast fad i ovnen og få aftensmad, der både er nemt, hurtigt og smager fantastisk.
Skrevet af Imerco · 12 maj 2024Her får du opskriften på intet mindre end den nemmeste aftensmad, som smager helt fantastisk – nærmest af Italien!
Den simple ret er et sikkert hit hos både børn og voksne.
Det skal du bruge
- 500 gram tomater
- 250 gram feta
- 200 gram pasta
- 2 fed hvidløg
- Basilikum
- Olivenolie
- Salt
- Peber
Sådan gør du
Læg tomaterne i et fad og vend dem i olivenolie, salt og peber. Placer nu din feta i midten af fadet, og sæt det i en 200 grader forvarmet ovn i 15 minutter. Skru derefter temperaturen op på 225 grader og vent yderligere 10 minutter.
I mellemtiden koges pastaen efter anvisning på pakken. Når dine tomater og din feta har fået lidt farve, tager du fadet ud af ovnen. Herefter tilføjer du frisk basilikum og presset hvidløg.
Vend blandingen med en ske, og tilføj til sidst din pasta. Server retten med lidt frisk basilikum på toppen.
Velbekomme!
Tip
Servér med balsamico-glace, som smager en anelse mere sødt end almindelig balsamicoeddike.