- Hjem
- Inspiration
- Opskrifter
- Hovedretter
- Pasta-med-ramsloegspesto

Pasta med ramsløgspesto og bagte tomater
Pasta kan tilberedes på alverdens måder og kan både agere simpel hverdagsmad, når det skal gå stærkt eller være være i fokus som hovedret til sommermiddagen, hvor der skåles i delikat vin. Få opskriften her.
Skrevet af Imerco · 7 juni 2023"Nuuuu er det nat, en vidunderlig nat" - du kan snildt sætte en ægte Lady og Vagabonden-stemning med denne ret, der er simpel at lave og giver den klassiske bolognese kamp til stregen.
Ingredienser
Bagte tomater
500 g cocktailtomater
3 fed hvidløg
3 spsk. olivenolie
1 spsk. hvidvinseddike
1 tsk. sukker
Salt og peber
Ramsløgspesto
4 håndfulde persille
10-15 blade ramsløg
1 fed hvidløg
120 g hasselnødder
1,5 dl olivenolie
Revet skal af 1 stor citron
Desuden også 400 g spaghetti og parmesan til servering.
Prøv også denne opskrift: Pasta med tomat og feta.
Sådan laves pastaretten
Skyl tomaterne og kom dem hele i et ovnfast fad. Giv hvidløgsfeddene et tryk med den flade side af bladet på kokkekniven og læg dem ned til tomaterne.
Vend det hele med olivenolie, eddike, sukker, salt og peber. Bag tomaterne i ovnen ved 180 grader i 25 minutter. Tag tomaterne ud og lad dem køle lidt.
Sæt vand over til pastaen.
Kom persille, ramsløg, hvidløg, hasselnødder, revet citronskal samt lidt salg og peber i en foodprocessor. Blend det hele til en grov pesto. Smag til med salt.
Kog spaghettien efter anvisning på pakken. Vend den kogte spaghetti med halvdelen af pestoen i en stor skål.
Fordel spaghettien i fire pastaskåle. Top med resten af pestoen og de bagte tomater. Afslut med at rive parmesan over retten - servér straks.
Læs også: Timm Vladimirs pasta med citron.
Tip
Servér gerne pasta i en pastaskål eller dyb tallerken, der kan holde på eventuelle saucer og samtidig agere smuk støtte for pastaen.