- Hjem
- Inspiration
- Opskrifter
- Hovedretter
- pasta-i-panden

Opskrift: Pasta i panden
Hvad skal du spise i aften? Måske kan vi friste med denne lækre pastaret med milde sommersquash, krydderurter og citron. Få opskriften her.
Skrevet af Imerco · 7 juni 2023Let og lækker sommermad? Så skal du prøve pasta i panden!
Pasta med squash, citron og valnødder
Ingredienser til ca. 4 personer
60 g valnødder
2 squash (gerne 1 gul og 1 grøn)
½ løg
3 fed hvidløg
3 spsk. olivenolie
Salt og friskkværnet peber
Saften fra 1 citron
50 g smør
2 tsk. revet citronskal
1 stor håndfuld frisk oregano eller merian
Desuden også 500 g frisk båndpasta, 60 g friskrevet parmesan og 150 g frisk ricotta.
Prøv også: Pasta med ramsløgspesto og bagte tomater.
Sådan laves pastaretten
Varm en stor pande op og rist valnøddekernerne gyldne. Vip dem over på et skærebræt og hak dem groft.
Flæk squashene og skær dem i halvmåne-skiver. Snit løg og hvidløg fint.
Varm igen panden op, tilsæt olivenolie og squash og sautér i et par minutter. Tilsæt løg og hvidløg, og sautér til løgene er bløde. Krydr med salt og peber.
Kog den friske pasta al dente i letsaltet vand. Hæld vandet fra, men gem 2 dl af vandet. Hæld pasta og 1 dl. kogevand ned i panden med squashene. Tilsæt citronsaft og smør og vend det hele sammen over varmen i 2-3 minutter til en cremet konsistens er opnået. Justér til med kogevandet.
Vend friske krydderurter og revet citronskal i pastaen og smag til med salt og peber.
Servér i panden toppet med de grofthakkede valnødder, frisk parmesan og ske skefulde ricotta. Afslut med et kværn sort peber og lidt olivenolie.
Læs også: Timm Vladimirs pasta med citron.
Sådan koger du pasta i en pande
Spar på opvasken og vandet ved at koge pastaen direkte i panden. Hæld koldt vand over pastaen og sørg for, at det ikke står så højt i panden, at det skvulper over. Tilsæt lidt salt og bring i kog under konstant omrøring. Kog pastaen til den er al dente, mens der hele tiden vendes rundt undervejs, så al pastaen kommer i kontakt med vandet. Gem kogevandet til pastasaucen - det er guld værd til at tykne med!
