Topfoto 58

Vandbakkelser med hvid chokolade, citron og pistacie

Disse vandbakkelser står i forårets tegn! Den klassiske vandbakkelse har nemlig fået et lækkert twist af pistacie krakelering, og er blevet fyldt med en vidunderlig hvid chokoladecreme og frisk citroncurd.

Skrevet af Imerco · 29 marts 2022

Du kan servere vandbakkelser til alle slags anledninger og denne udgave, som Ditte Julie har lavet, er ingen undtagelse.Hver bid er fyldt med en blød, hvid chokoladecreme og et syrligt twist af citroncurd – en helt perfekt kombination, hvis du spørger os.

Se alt by Ditte Julie.

Det skal du bruge

Ca. 20 stk.

Krakeleret pistaciedej

  • 25 g grønne pistacienødder
  • 75 g hvedemel
  • 100 g lyst rørsukker
  • 85 g smør, blødt
  • 1 knsp. grøn pastafarve

Vandbakkelser

  • 150 g smør
  • 2 spsk. lyst rørsukker
  • 3 dl vand
  • 150 g hvedemel
  • 3-4 æg, str. M/L (oftest kun 3,5 æg)

Hvid chokoladecreme

  • 1,5 blad husblas
  • 150 g god hvid chokolade
  • 3 dl piskefløde

Citroncurd

  • 1,5 blad husblas
  • 3 økologiske citroner, saften (ca. 1,25 dl)
  • 80 g lyst rørsukker
  • 1 æg, str. M
  • 30 g koldt smør

Sådan gør du

Krakeleret pistacie

Krakeleret pistaciedej

  • Blend pistacienødderne til pistaciemel.
  • Ælt alle ingredienserne godt sammen med hænderne.
  • Udrul dejen mellem to stykker bagepapir – 2 mm tykkelse.
  • Læg dejen på køl imens du laver vandbakkelserne.

Lækker og luftig vandbakkelse opskrift

Vandbakkelse

  • Kom smør, rørsukker og vand op i en gryde og bring det i kog.
  • Når smørret er smeltet, og det koger tages det af varmen.
  • Sigt mel og kom det i gryden på én gang, og rør dejen igennem med en grydeske.
  • Sæt gryden tilbage på varmen og rist melbollen af i et par minutter.
  • Lad dejen køle lidt af i en skål.
  • Herefter tilsættes et æg ad gangen (dejen skal i hvert fald have 3 æg, slå det sidste æg ud i en skål og pisk det sammen, så du evt. kan tilsætte et halv æg mere til dejen).
  • Pisk hvert æg i dejen med en håndmixer med dejkroge. Det vil ligne dejen skiller, hver gang du tilsætter et æg, så pisk/rør godt imellem hvert æg, så dejen samler sig igen.
  • Efter 3 æg tilsættes ca. 1/2 æg yderligere og pisk godt.
  • Tjek om dejen er klar eller skal have det sidste halve æg. Du tjekker dejen ved at trække en finger igennem dejen, hvor dit spor skal blive stående.
  • Er dejen klar, hældes den på sprøjtepose, og der afsættes 20 små vandbakkelser på en bageplade beklædt med bagepapir i bunden.
  • Tag din krakelerede dej ud fra køl, og udstik 20 små runde bunde (5 cm i diameter), og placer dem oven på hver vandbakkelse.
  • Bag dem ved 180 °C varmluft i 35-40 minutter. Åbn IKKE ovnen, før de først 35 minutter er gået – ellers klasker de sammen.
  • Afkøl dem på en bagerist.

Brug en håndmixer til at røre dejen sammen med og ikke en grydeske – anvend dejkrogene til håndmixeren.

Se alle håndmixere.

Lækker blød hvid chokoladecreme

Hvid chokoladecreme

  • Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min.
  • Hak chokoladen groft og kom den i en dyb skål.
  • Varm fløden op til lige under kogepunktet.
  • Hæld den meget varme fløde hen over chokoladen og rør det forsigtigt sammen til al chokoladen er opløst.
  • Tilsæt straks den afdryppede, udblødte husblas til chokoladefløden og rør det sammen.
  • Hæld massen over i en ren skål, dæk overfladen med husholdningsfilm, der trykkes helt ned på overfladen.
  • Sæt det på køl i mindst 3 timer til chokoladefløden er tyknet og helt køleskabskold (maks. 5 °C).
  • Pisk chokoladecremen luftig med en elpisker og hæld cremen på sprøjteposen.

Frisk citroncurd

Citroncurd

  • Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min.
  • Kom citronsaft, revet citronskal fra en enkelt citron og halvdelen af sukkeret op i en gryde, og bring det i kog.
  • Pisk resten af sukkeret og ægget sammen til en luftig æggesnaps.
  • Kom den varme citronlage op i æggemassen, og rør sammen.
  • Kom det tilbage i gryden, og varm det forsigtigt op under konstant piskning ved medium varme, til det tykner.
  • Tilsæt den udblødte og afdryppede husblas og bagefter det kolde smør, og rør det ud i massen.
  • Stil citroncremen på køl og lad den køle helt ned.
  • Hæld bagefter curden på sprøjtepose.
  • Klip et skråt hul i begge sprøjteposer.
  • Prik et lille hul i bunden af hver vandbakkelse.
  • Fyld først den hvide chokoladecreme i vandbakkelserne (husk at gøre plads til citroncurden).
  • Fyld bagefter citroncurden i vandbakkelserne.

Se alt bageudstyr.

Opskriften er udviklet af Ditte Julie i samarbejde med Valsemøllen.