Nutella Top

3 lækre desserter med NUTELLA®

Den 5. februar er International NUTELLA®-dag. Vi synes, dagen er værd at fejre og giver dig derfor 3 lækre opskrifter med den flydende hasselnød/chokolade ingrediens: NUTELLA®

Skrevet af Imerco · 30 januar 2019

Vafler med NUTELLA®

Det skal du bruge til vafler med NUTELLA®:

2 æg
250 g hvedemel
2 spsk. sukker
1 tsk. bagepulver
1/2 tsk. salt
50 g smeltet smør
3 dl mælk
3 spsk. NUTELLA®

Sådan laver du vafler med NUTELLA®:

  • Bland sukker, bagepulver, salt og mel sammen i en skål.
  • Del æggeblommerne fra æggehviderne.
  • Varm mælken i en gryde. Den må ikke koge.
  • Kom NUTELLA® i den varme mælk. Rør til det er samlet.
  • Smelt smørret i en gryde.
  • Pisk æggeblommer, mælk/NUTELLA®-blandingen og det smeltede smør sammen med de tørre ingredienser. Dejen skal være jævn og fin.
  • Pisk æggehviderne stive, og vend dem i dejen.
  • Dejen er klar til at komme i vaffeljernet!

Se opskrifter på vafler til morgen, middag og aften

Se alle vaffeljern.

Toast med NUTELLA®

Har du ikke prøvet en toast med NUTELLA® endnu, så vil du ikke blive skuffet! Opskriften er nem og lige til. Det eneste du skal gøre, er at smøre to skiver sandwichbrød med NUTELLA®, læg dem sammen og rist brødet i din toastmaskine, til det bliver helt gyldent. Skal din toast være ekstra sprød på ydersiden, så kan du smøre den med lidt smør.

Slip for rengøring af din toastmaskine ved at lægge et stykke mellemlægspapir i maskinen, når du rister din toast. Er din toastmaskine for stor til mellemlægspapir, kan du klippe et stykke bagepapir over i to dele.

Se alle toastmaskiner.

Is med NUTELLA®

Is med NUTELLA® er en lækker dessert, som får tænderne til at løbe i vand, og denne opskrift på is med NUTELLA® er en sikker vinder!

Det skal du bruge til is med NUTELLA®:

2 dl sødmælk
2 dl piskefløde
100 g NUTELLA®
3 æggeblommer
90 g sukker

Sådan laver du is med NUTELLA®:

  • Kog mælk og fløde i en gryde.
  • Smelt NUTELLA® i mikroovnen, så den bliver mere flydende (pas på det ikke brænder på).
  • Pisk æggeblommer med sukker til en lys æggesnaps.
  • Tilsæt mælke-flødeblandingen i en tynd stråle i æggesnapsen, mens du pisker.
  • Hæld NUTELLA® langsomt i blandingen.
  • Hæld blandingen tilbage i gryden, og sæt den over meget lavt blus.
  • Rør i blandingen til den tykner.
  • Lad blandingen køle lidt af.
  • Hæld blandingen i din ismaskine og nedkøl isen i 35-40 minutter.
  • Sæt isen på frys i 3-4 timer (eller til den er fast).
  • Server isen alene eller sammen med frisk frugt.

Du kan tilføje lidt struktur i din is ved at komme hakkede hasselnødder i. Husk at riste hasselnødderne, så nøddernes tynde, brune skal falder af. Den kan nemlig godt være bitter.

Se alle ismaskiner og find opskrifterne på de 3 bedste is-opskrifter til sommer lige her.