- Hjem
- Inspiration
- Opskrifter
- Desserter og kager
- påskelagkage med passionsfrugt og vanilje

Påskelagkage med passionsfrugt og vanilje
Servér denne skønne påskelagkage til påsken – den er ren forkælelse for dine gæster. De gule nuancer og smage af passionsfrugt, vanilje og en knasende cookiebund går nemlig op i en højere enhed.
Skrevet af Imerco · 22 marts 2022Brug de mange fridage i påskeferien på at dyrke det gode kagehåndværk med denne drøm af en påskelagkage. Den er helt perfekt at servere, når kaffen skal nydes, og dine påskegæster vil helt sikkert elske dig for det. Med smage af passionsfrugt, vanilje og en lækker, knasende cookiebund og med fine blomster emmer den simpelthen af påske.
Se alt by Ditte Julie.
Det skal du bruge
Cookiebund
- 75 g hvedemel
- 75 g brun farin
- 75 g smør, blødt
- 1 tsk. vaniljepasta eller 1 vaniljestang
- 1,5 tsk. bagepulver
Vaniljebunde
- 3 æg, str. M/L
- 175 g lyst rørsukker
- 2 tsk. vaniljepasta
- 70 g hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- 70 g kartoffelmel
Vaniljecreme
- 30 g majsstivelse (Maizena)
- 3 dl sødmælk
- 3 æggeblommer
- 2 tsk. vaniljepasta
- 3 spsk. lys rørsukker
- 3 dl piskefløde
Passionsfrugt curd
- 10 passionsfrugter
- 1 citron, saften heraf
- 120 g lyst rørsukker
- 2 æg, str. M/L
- 50 g smør, koldt
Marcipanbånd
- 300 g ren rå marcipan
- 150 g flormelis
- 30 g glukosesirup
Chokoladebånd
- 100 g god hvid chokolade
- Gul pastafarve
Sådan gør du
Cookiebund
- Ælt alle ingredienser sammen til en ensartet dej. Fordel dejen i en kagering (20 cm i diameter) på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Bag bunden ved 180 °C varmluft i ca. 12 minutter.
- Lad den køle af i formen.
Vaniljebund
- Pisk æg, sukker og vanilje til en meget luftig og tyk æggesnaps.
- Sigt mel, bagepulver og kartoffelmel ned i æggesnapsen og vend det forsigtigt sammen.
- Placér en justerbar kagering (20 cm i diameter) på en bageplade beklædt med bagepapir og hæld dejen i.
- Bag kagen i midten af ovnen ved 180 °C varmluft i ca. 25-30 minutter (til den giver efter ved et let tryk).
- Lad bunden køle helt ned i formen, inden du skærer den fri og fjerner bagepapiret.
Vaniljecreme
- Rør maizena ud i 2 spsk. mælk og tilsæt æggeblommer, vanilje og sukker til blandingen. Rør det godt sammen til det er jævnt.
- Kom resten af mælken op i en lille gryde og varm det op til lige under kogepunktet.
- Tilsæt æggeblandingen til mælken i en jævn stråle, mens du pisker konstant i gryden. Varm cremen op til den slår bobler og tykner godt, imens du hele tiden pisker.
- Tag gryden af varmen når cremen er kogt godt igennem.
- Hæld cremen over i en pose, og læg den på køl til den er helt kold (3-5 °C).
Passionsfrugt curd
- Halvér passionsfrugter og skrab saft og kerner ud i en gryde. Tilsæt citronsaft og 60 g sukker og bring det i kog. Lad det koge til sukkeret er smeltet.
- Sigt massen så kernerne sigtes fra.
- Pisk resten af sukkeret sammen med æg til en luftig og lys æggesnaps.
- Kom dernæst den varme passionsfrugt-lage op i æggesnapsen og vend det sammen.
- Kom det tilbage i gryden og varm det forsigtig op under konstant piskning ved middel varme til det tykner. Tilsæt det kolde smør og rør det ud i massen.
- Kom cremen op i en sprøjtepose og lad curden svale.
Samling af lagkagen
- Pisk vaniljecremen luftig og fri for klumper. Det kan godt se skilt ud, men bare rolig den skal nok samle sig.
- Pisk derefter piskefløde sprøjtefast og vend det sammen med vaniljecremen.
- Del vaniljebunden i tre lige store bunde med en savtakket kniv.
- Rengør kageringen og placér den på et fad med kageplast langs kanten.
- Placér først cookiebunden i formen. Smør ⅓ af passionsfrugt curden over bunden. Kom ⅓ af vaniljecremen over bunden. Placer en vaniljebund og pres den let ned i vaniljecremen. Gentag med curd, vaniljecreme, vaniljebund to gange mere, så din kage har fire bunde og tre lag med curd og creme.
- Stil kagen på køl i minimum 2 timer.
Marcipanbånd
- Ælt marcipan med flormelis og glukosesirup. Udrul marcipanen i 2 mm tykkelse. Skær et lille bånd som passer til kagens højde (ca. 10 cm) og omkreds (ca. 66 cm) – men mål altid selv din kage, da det kan variere.
- Befri kagen fra kageringen og kageplast. Kom marcipanbåndet rundt om kagen.
- Udrul marcipanen på ny. Udrul det i 2 mm tykkelse. Udstik en cirkel der passer til din kage (20 cm i diameter). Brug evt. din kagering fra før.
Chokoladebånd
- Temperér chokoladen og farv den med gul pastafarve. Smør den ud i et tyndt lag på et stykke kageplast med en kagespartel. Kageplasten skal svare til kagens omkreds plus 1 cm. Derudover skal højden på kageplasten være ca. 3 cm. Hvis du tegner på dit kageplast for at måle op, er det vigtigt, at du tegner på den modsatte side af, hvor du kommer chokolade på.
- Når du har smurt chokoladen tyndt ud, fjernes kageplast og chokolade forsigtigt fra det overskydende chokolade, så du kan lave en fin og glat kant på dit chokoladebånd.
- Lad chokoladen sætte sig en smule og placér båndet langs kagens kant. Lad chokoladen sætte sig yderligere inden du fjerner kageplasten.
Pynt
- Fjern forsigtigt kageplasten fra chokoladebåndet.
- Pynt med blomster og servér. Velbekomme!
Se alle kagedekorationer og farver.
Opskriften er udviklet af Ditte Julie i samarbejde med Valsemøllen.