Cheesecake Top 2

Få opskriften på cheesecake, der smager som risalamande

Bag cheesecake og giv den lækre kage et pift af jul - den smager nemlig som risalamande. Her får du opskriften, der er lavet af Ditte Julie, og som er perfekt at servere til julens hyggestunder.

Skrevet af Imerco · 11 august 2021

Her får du smagen af risalamande i en ny form, nemlig som cheesecake!

Overrask familien med en moderne version af den klassiske dessert, som hører sig enhver julemiddag til.

Opskriften giver cheesecake til ca. 8 personer.

Se alt fra by Ditte Julie.

Det skal du bruge til marcipanbunden

  • 100 gram smør
  • 100 gram lyst rørsukker
  • 1 vaniljestang
  • 2 æg
  • 250 gram rå marcipan
  • 50 gram hvedemel

Sådan gør du

  • Smør, sukker og vanilje piskes sammen, og æggene tilsættes et ad gangen. Det skal piskes godt og luftigt.
  • Riv marcipan og tilsæt den sammen med melet.
  • Pisk til en ensartethed masse og kom massen i en springform ca. 16 ca. i diameter bag til lysebrun ved 180 grader ca. 10-20 minutter.
  • Køl bunden helt af inden du placerer en stykke kageplastik langs kanten.

Det skal du bruge til ostecremen

  • 3 ark husblas
  • 300 gram flødeost, natural
  • 1 dl cremefraiche 18 %
  • 95 gram flormelis
  • 1 god vaniljestang
  • ½ øko citron, skal og saft
  • 3 dl fløde
  • 50 gram mandelsplitter

Sådan gør du

  • Læg husblas i blød. 
  • Rør flødeost, cremefraiche, flormelis, vanilje og citronskal sammen. 
  • Citronsaften kommes i en skål, som tåler varme, og varm det i microovnen. 
  • Knug husblas fri for vand og smelt det i den varme citronsaft.
  • Kom citronsaften op i flødeosteblandingen og rør hurtigt rundt. 
  • Pisk fløden til flødeskum og vend det i flødeosteblandingen.
  • Til sidst vendes mandelsplitterne i cheesecremen. Hæld massen over marcipanbunden og glat overfladen jævn. 
  • Stil den på frost i ca. 2 timer (eller natten over).

Det skal du bruge til kirsebærgeléen

  • 2,5 ark husblas
  • 1,5 dl god kirsebærsauce
  • 0,5 dl vand

Sådan gør du

  • Læg husblas i blød i koldt vand indtil brug. 
  • Varm kirsebærsauce og vand op i en gryde og smelt den udblødte husblas heri. 
  • Lad det svale på køkkenbordet, indtil den er lillefinger varm, og hæld den forsigtigt over chessecaken. 
  • Stil den tilbage på køl i ca. 1 time.

Pynt - sådan gør du

  • ca. 20 amarena-kirsebær
  • Lidt mandelsplitter
  • Sølv dust fra Mill & Mortar

Befri cheesecaken fra springform og kageplastik, og placer den på et fad. Pynt med amarena-kirsebær, mandelsplitter og sølv dust.

Se alt kagepynt.