- Hjem
- Inspiration
- Opskrifter
- Desserter og kager
- opskrift på cheesecake fra ditte julie

Få opskriften på cheesecake, der smager som risalamande
Bag cheesecake og giv den lækre kage et pift af jul - den smager nemlig som risalamande. Her får du opskriften, der er lavet af Ditte Julie, og som er perfekt at servere til julens hyggestunder.
Skrevet af Imerco · 11 august 2021Her får du smagen af risalamande i en ny form, nemlig som cheesecake!
Overrask familien med en moderne version af den klassiske dessert, som hører sig enhver julemiddag til.
Opskriften giver cheesecake til ca. 8 personer.
Det skal du bruge til marcipanbunden
- 100 gram smør
- 100 gram lyst rørsukker
- 1 vaniljestang
- 2 æg
- 250 gram rå marcipan
- 50 gram hvedemel
Sådan gør du
- Smør, sukker og vanilje piskes sammen, og æggene tilsættes et ad gangen. Det skal piskes godt og luftigt.
- Riv marcipan og tilsæt den sammen med melet.
- Pisk til en ensartethed masse og kom massen i en springform ca. 16 ca. i diameter bag til lysebrun ved 180 grader ca. 10-20 minutter.
- Køl bunden helt af inden du placerer en stykke kageplastik langs kanten.
Det skal du bruge til ostecremen
- 3 ark husblas
- 300 gram flødeost, natural
- 1 dl cremefraiche 18 %
- 95 gram flormelis
- 1 god vaniljestang
- ½ øko citron, skal og saft
- 3 dl fløde
- 50 gram mandelsplitter
Sådan gør du
- Læg husblas i blød.
- Rør flødeost, cremefraiche, flormelis, vanilje og citronskal sammen.
- Citronsaften kommes i en skål, som tåler varme, og varm det i microovnen.
- Knug husblas fri for vand og smelt det i den varme citronsaft.
- Kom citronsaften op i flødeosteblandingen og rør hurtigt rundt.
- Pisk fløden til flødeskum og vend det i flødeosteblandingen.
- Til sidst vendes mandelsplitterne i cheesecremen. Hæld massen over marcipanbunden og glat overfladen jævn.
- Stil den på frost i ca. 2 timer (eller natten over).
Det skal du bruge til kirsebærgeléen
- 2,5 ark husblas
- 1,5 dl god kirsebærsauce
- 0,5 dl vand
Sådan gør du
- Læg husblas i blød i koldt vand indtil brug.
- Varm kirsebærsauce og vand op i en gryde og smelt den udblødte husblas heri.
- Lad det svale på køkkenbordet, indtil den er lillefinger varm, og hæld den forsigtigt over chessecaken.
- Stil den tilbage på køl i ca. 1 time.
Pynt - sådan gør du
- ca. 20 amarena-kirsebær
- Lidt mandelsplitter
- Sølv dust fra Mill & Mortar
Befri cheesecaken fra springform og kageplastik, og placer den på et fad. Pynt med amarena-kirsebær, mandelsplitter og sølv dust.