- Hjem
- Inspiration
- Opskrifter
- Desserter og kager
- hjemmelavet chokolade sådan laver du fyldte chokolader

Hjemmelavet chokolade: Sådan laver du fyldte chokolader
Den 13. september er international chokoladedag. Fejr dagen med lækker hjemmelavet chokolade – vi guider dig her.
Skrevet af Imerco · 3 september 2017Se alle chokoladeforme og tilbehør.
Mmm ... et stykke chokolade med lækkert fyld smager himmelsk og er en overskudsagtig godte at servere til kaffen. Og det er slet ikke så svært at lave dine egne af slagsen, som du måske tror. Følg bare denne guide trin for trin.
1. Vælg dit yndlingsfyld
Der er ingen grænser for, hvad du kan fylde i dine hjemmelavede chokolader. Du kan gøre det nemt for dig selv og vælge en god nougat, marcipan eller måske en hindbærmarmelade – eller du kan lave dit eget fyld som f.eks saltkaramel.
Saltkaramel
Det skal du bruge til saltkaramel:
- 200 g sukker
- 1 dl piskefløde
- ½ tsk. havsalt
Sådan laver du saltkaramel:
- Opvarm fløden og sæt den til side. Kom sukkeret i en tykbundet gryde
- Smelt sukkeret: De første par minutter ved høj varme, og skru derefter ned til en jævn varme, indtil sukkeret er blevet helt karamelliseret.
- Tag gryden af varmen og tilsæt fløden lidt efter lidt, mens du rører rundt.
- Tilsæt salt og sæt karamellen på køl, så den tykner.
OBS: Karamellen bliver meget varm, så pas på ikke at brænde fingrene. Og hvis uheldet er ude, skal det forbrændte område øjeblikkeligt under en kold hane.
2. Temperer chokoladen
Chokoladen skal først tempereres for at kunne få en blank overflade og et godt knæk, når du tager en bid.
Sådan laver du tempereret chokolade:
- Hak den mørke chokolade fint.
- Smelt 2/3 af den i en skål over vandbad.
- Tag den af varmen, når den er 45-50 grader.
- Tilsæt den resterende 1/3 af chokoladen, og rør rundt, indtil temperaturen er nede på 29 grader.
- Varm forsigtigt chokoladen op igen til 32 grader.
OBS: Bruger du mælkechokolade, skal den nedkøles til 28 grader og varmes op igen til 31 grader. For hvid chokolade er tommelfingerreglen 26 og 29 grader.
Læs mere om temperering af chokolade her.
3. Fyld formene
Fyld nu en chokoladeform med den tempererede chokolade og bank formen let, så eventuelle luftbobler kommer ud. Vend formen på hovedet og hæld den overskydende chokolade tilbage i skålen. Skrab formens overflade ren og stil den i køleskabet i 10 minutter.
4. Tilsæt fyldet
Fyld din yndlingsfyld i op til 2 mm fra kanten og sæt formen tilbage i køleskabet i 10 minutter. Luk de fyldte chokolader med en gang chokolade mere og skrab overfladen ren. Sæt formen tilbage i køleskabet i 10 minutter. Bank forsigtigt de færdige chokolader ud, og voila … dine egne lækre hjemmelavede fyldte chokolader.
Opbevar dine hjemmelavede fyldte chokolader i en lufttæt beholder i et køligt rum eller vinkøleskab – undgå køleskabet, da kulden gør chokoladen grå.