- Hjem
- Inspiration
- Opskrifter
- Desserter og kager
- Gulerodskage-cookies

Opskrift: Cookies a la gulerodskage
Den klassiske gulerodskage er blevet tryllet om til en lækker cookie med cremet frosting. Lav dem og se dem så ellers forsvinde som dug for solen. Få opskriften her.
Skrevet af Imerco · 27 marts 2024Den velkendte smag af klassisk gulerodskage gør sig altså virkelig lækkert i cookieform! Og med den silkebløde og sukrede frosting er der ikke et øje tørt, når cookiesne nydes til en kop til eller kaffe.
Ingredienser til gulerodskage-cookies
3,5 dl hvedemel
0,5 teskefuld natron
1 knivspids salt
1 teskefuld kanel
115 g stuetempereret smør
1 dl sukker
1 dl brun farin
1 teskefuld vaniljesukker
1 stort æg
1,5 dl fint revet gulerødder
Ingredienser til frosting
250 g neutral flødeost
1,5 dl flormelis
0,5 dl piskefløde
1 tsk revet citronskal
Saften fra en kvart citron
Sådan laves gulerodskage-cookies
Tænd ovnen på 175 grader varmluft. Pisk smør, sukker, brun farin i ca. 3 minutter eller indtil det blevet luftigt. Tilsæt ægget og pisk igen.
Når ægget er pisket godt sammen med smør og sukker, tilsættes de revne gulerødder og det røres ud i massen. Herefter tilsættes mel, natron, salt og vaniljesukker. Rør igen godt sammen.
Når alle ingredienserne er rørt godt sammen, deles dejen i 12 lige store kugler på en på en bageplade.
Bag kagerne i 10-12 minutter, eller indtil de er færdige.
Mens kagerne afkøles, tilberedes frosting. Pisk flødeost, flormelis, piskefløde og citron indtil det til det er tykt. Pynt de afkølede cookies med den lækre frosting og friskrevet citronskal. Herefter er de klar til at blive spist.
Læs også: Rul de lækreste gulerodskagekugler.
Tip
Lav cookies og frosting dagen før de skal bruges, men opbevar dem hver for sig – frosting i køleskabet og cookies i en lufttæt beholder. Sprøjt først frostingen på inden servering. Så har du nemt forberedt dig til gæster i god tid.