Lun tomatsalat med ricotta

Lun tomatsalat med ricotta

Her får du en ekstralækker version af en tomatsalat - her mødes bagte tomater i skøn forening med ricottaost. Brug den som tilbehør til sommerens grillmiddage.

Skrevet af Imerco · 24 maj 2024

Ti minutter i en airfryer giver sommerens tomater en ekstra intens smag. Vælg gerne tomater i forskellige farver og størrelser, da det giver et smukt og indbydende resultat.

Se alle airfryere.

Ingredienser til lun tomatsalat

4 personer

Tomater

1 kg tomater (blandede farver og størrelser) 
3 spsk. olivenolie
2 spsk. balsamico
Salt og peber
1 tsk. sukker
1,5 tsk. tørret oregano 

Desuden

30 g ristede pinjekerner
250 g ricottaost
Revet skal af ½ citron
1 spsk. olivenolie
Salt og peber
Et bundt frisk basilikum

Sådan laves lun tomatsalat med ricotta

Skær de største tomater i kvarte, de mellemstore i halve og lad små tomater være hele. Kom alle tomaterne i en skål, og vend dem med balsamico, olivenolie, salt, peber, sukker og tørret oregano.

Bred tomaterne ud i airfryerens kurv, og giv tomaterne 10 minutter på airfry-programmet ved 180° C. Tag dem ud, og lad dem køle i 10 minutter. Hæld forsigtigt tomatvæden i en skål.

Rist pinjekernerne på en tør pande, til de er let gyldne. Hæld dem i en skål.

Smag ricottaen til med revet citronskal, olivenolie, salt og peber, og bred den ud i bunden af et serveringsfad. Anret de lune tomater ovenpå, og dryp med tomatvæden. Top med ristede pinjekerner og masser af frisk basilikum.

Læs også: Pasta med feta og tomat.

Tip

Gnid skiver af ristet flûte med et fed hvidløg, og top med rørt ricotta og de lune tomater fra airfryeren. Så har du de lækreste bruschetta, der er lige til at spise.

tomatsalat