Majskolber Top

Opskrift: Timm Vladimirs Elotes

Der er dømt streetfood på mexicansk manér, når Timm Vladimir fremtryller lækre, mexican-style majskolber med masser af smag! Få opskriften på Timms majskolber her.

Skrevet af Imerco · 13 januar 2023

Friske majskolber er svære ikke at elske, men friske majskolber med ost og krydderier - mums! De her mexikanske majskolber er streetfood, når det er bedst! 

Vær opmærksom på, at en god, fast og tør ost er at foretrække - smelteoste fungerer ikke her.

Se alt fra Timm Vladimir Kitchen.

Det skal du bruge til Elotes

4 majskolber
75 g cremefraiche 38 %
50 g fintrevet pecorino romano/parmesan
1 tsk chiliflager
1 tsk chilipulver
1 tsk tørret oregano
1 tsk spidskommen
Salt og peber

Læs også: Timm Vladimirs pasta med citron.

Sådan laves Elotes

Pluk majskolberne, og kog dem 6-7 minutter i kogende, saltet vand.

Tag dem op af vandet, og grill dem over høj varme, til de har fået gode grillmærker hele vejen rundt. Majsen er allerede tilberedt, så det er primært for smagens skyld.

Smør kolberne helt ind i cremefraiche, og drys med krydderier og godt med revet ost. Husk også salt og peber.

Tip

Vil du lave en børnevenlig version, så brug en sød, røget paprika som krydderi i stedet for chilierne.