- Hjem
- Inspiration
- Opskrifter
- Hovedretter
- nemme falafler

Nemme falafler
Sprøde udenpå, men krydrede og bløde indeni – falafler er en ren smagsbombe af varme krydderier. Og disse falafler er ingen undtagelse, for de er virkelig lækre og nemme at lave!
Skrevet af Imerco · 26 august 2022Falafler smager fantastisk i alt fra en salat, i et pitabrød eller i en sandwich. Og så er de virkelig nemme og hurtige at lave. Hjemmelavede falafler giver dig desuden mulighed for at præge smag, form og farve. Lav dem i din æbleskivepande for en sundere udgave – så får du perfekte, runde falafler. Helt uden at gå på kompromis med det sprøde ydre.
Det skal du bruge
Ca. 15 stk.
- 1 dåse kikærter
- 1 stk. æg
- 2 fed hvidløg
- 1 stk. løg
- 1 håndfuld bredbladet persille
- 1 tsk. spidskommen, 1 tsk. paprika, 1 tsk. koriander, 1 tsk. groft salt.
- 5 spsk. hvedemel
- 1 dl havregryn
- Olie til stegning
Sådan gør du
- Skyl kikærter grundigt. Kom dem i en foodprocessor.
- Tilsæt æg, hvidløg, løg og krydderier. Blend dejen til en fin konsistens.
- Tilsæt havregryn og mel. Blend igen.
- Kom godt med olie på en varm æbleskivepande.
- Form falaflerne i hånden og steg dem på alle sider, til de er gyldne. Velbekomme!
Varier dine falafler ved at skifte krydderierne ud – prøv f.eks. mynte i stedet for persille.