Topfoto 43

Nemme falafler

Sprøde udenpå, men krydrede og bløde indeni – falafler er en ren smagsbombe af varme krydderier. Og disse falafler er ingen undtagelse, for de er virkelig lækre og nemme at lave!

Skrevet af Imerco · 26 august 2022

Falafler smager fantastisk i alt fra en salat, i et pitabrød eller i en sandwich. Og så er de virkelig nemme og hurtige at lave. Hjemmelavede falafler giver dig desuden mulighed for at præge smag, form og farve. Lav dem i din æbleskivepande for en sundere udgave – så får du perfekte, runde falafler. Helt uden at gå på kompromis med det sprøde ydre.

Se alle æbleskivepander.

Det skal du bruge

Ca. 15 stk.

  • 1 dåse kikærter
  • 1 stk. æg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 stk. løg
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 1 tsk. spidskommen, 1 tsk. paprika, 1 tsk. koriander, 1 tsk. groft salt.
  • 5 spsk. hvedemel
  • 1 dl havregryn
  • Olie til stegning

Sprøde, bløde og krydrede falafler kan nemt laves i en æbleskivepande

Sådan gør du

  • Skyl kikærter grundigt. Kom dem i en foodprocessor.
  • Tilsæt æg, hvidløg, løg og krydderier. Blend dejen til en fin konsistens.
  • Tilsæt havregryn og mel. Blend igen.
  • Kom godt med olie på en varm æbleskivepande.
  • Form falaflerne i hånden og steg dem på alle sider, til de er gyldne. Velbekomme!

Varier dine falafler ved at skifte krydderierne ud – prøv f.eks. mynte i stedet for persille.

Se alle foodprocessorer.