- Hjem
- Inspiration
- Opskrifter
- Hovedretter
- Kartoffelpizza med ramsløgspesto

Kartoffelpizza med ramsløgspesto
Velsmagende pizza kan man næppe få nok af! Få opskriften på en hvid pizza her, der kan toppes med laks, men også blot nydes uden, hvis man er til en vegetarisk pizza-version.
Skrevet af Imerco · 8 marts 2023Står menuen på pizza, så er denne opskrift et skønt indslag - kombinationen af sprød bund, tynde skiver kartofler og cremet pesto er en sikker vinder.
Kartoffelpizza med ramsløgspesto
Giver i alt tre pizzaer
Forberedelsestid: 45 minutter
Ingredienser til pizzadejen
10 g tør gær
500 g hvedemel eller pizzamel
12 g salt
350 g vand
Ingredienser til fyld
2,5 dl creme fraiche 38 %
200 g røget laks (kan undlades)
6 kartofler
Madagaskar peberkorn (kan undlades)
Ramsløgspesto eller lign.
Læs også: Sådan laver du pizza i airfryer.
Sådan laves pizzaen
Bland mel og tørgær som det første.
Tilsæt så de øvrige ingredienser og ælt til dejen er lind.
Hæld dejen på bordpladen, ælt den godt igennem.
Lad den hæve i mindst 1 time – gerne til dagen efter i køleskabet.
Varm ovnen op til 250 grader varmluft med to plader i ovnen.
Vask kartoflerne og skær dem i tynde skiver – fx på et mandolinjern.
Vend kartofler med salt og lidt olie.
Ælt dejen kort, del den i tre og rul ud til tre pizzaer.
Læg hver pizzadej på et meldrysset bord – brug rigeligt mel, så dejen ikke hænger i.
Smør pizzaerne med cremefraiche, læg kartoffelskiver på og drys med peberkorn.
Vip den første pizza over på den varme plade. Bag den i ca. 10 minutter. Gentag med de sidste to pizzaer.
Servér med ramsløgspesto, røget laks og dild på toppen.
