Topfoto 53

Varmende og lækker spicy julelatte

Kom julens krydderier i din café latte, og servér den som eftermiddagskaffe på kolde decemberdage. Den varmende juledrik dufter og smager skønt af jul, og inviterer til ægte indendørshygge.

Skrevet af Imerco · 1 december 2021

importedContent

Er du også vild med julens varme krydderier? Så skal du næsten prøve denne lækre spicy julelatte med kanel og nellike toppet med blødt og luftigt flødeskum. Den er perfekt at varme sig på, når kulden bider udenfor, og der er fuld gang i julerierne inden døre.

Se alle espressomaskiner

Det skal du bruge

Spicy julelatte (1 glas)

  • 1 dobbelt shot espresso
  • 1 lille spsk. brun farin
  • ½ tsk. stødt kanel
  • 1 knsp. nellike
  • 2 dl letmælk (eller plantedrik)

Topping 

  • ½ dl piskefløde
  • Lidt friskrevet muskatnød
  • Revet appelsinskal

Sådan gør du

Varm dig på denne spicy julelatte når kulden bider

Spicy julelatte

  • Bryg en dobbelt espresso på din espressomaskine og hæld den i et varmefast glas.
  • Tilsæt farin og rør det i kaffen, så farinen smelter.
  • Bland mælken med krydderier i en steamkande eller mælkeskummer.
  • Skum mælken varm og cremet og hæld den i kaffen.

Hvis du tilsætter 2 cl mørk rom, inden du topper din spicy latte med flødeskum, smager den nærmest af julede karameller.

Se alle mælkeskummere

Top din spicy julelatte med blødt og luftigt flødeskum

Topping

  • Pisk fløden til flødeskum.
  • Top din julelatte med flødeskummet og drys med lidt mere kanel og et riv muskatnød.
  • Afslut med lidt friskrevet appelsinskal og servér straks – velbekomme!