Topfoto 56

Sprøde og lækre vaniljekranse

Fyld kagedåsen op med de evigt klassiske vaniljekranse inden julen står for døren. Den skønne forening af vanilje, sukker og smør i en sprød småkage er simpel, men drøngod!

Skrevet af Imerco · 8 december 2021

Lad duften af varm vanilje fylde julehjemmet når du bager disse sprøde vaniljekranse. De smager ikke kun godt, men pynter også fint på grene eller på juletræet, hvor de kan friste den søde juletand – og du kan hapse en i ny og næ. Den bedste julepynt er jo den spiselige slags! Så find din kødhakker frem og lav dem på gammeldags manér med denne opskrift på de klassiske vaniljekranse.

Se alt bageudstyr.

Det skal du bruge

Vaniljekranse (ca. 40 stk.)

  • 1 vaniljestang
  • 125 g sukker
  • 200 g hvedemel
  • 50 g mandelmel
  • 200 g smør
  • 75 g mandler
  • 1 æg

Fyld kagedåsen op med disse sprøde og lækre vaniljekranse

Sådan gør du

  • Skold og smut mandlerne.
  • Hak mandlerne fint i en minihakker.
  • Skær vaniljestangen ud i mindre stykker.
  • Kom vaniljestang og sukker i en minihakker og blend det helt fint til vaniljesukker.
  • Bland hvedemel og mandelmel.
  • Smuldr smør i melblandingen og tilsæt dernæst vaniljesukkeret og de finthakkede mandler.
  • Tilsæt ægget og saml dejen så den er ensartet.
  • Kom dejen i en frysepose og læg den på køl i ca. 30 min.
  • Sæt stjernen i kødhakkerens kageplade, kom dejen i kødhakkeren og kør dejen igennem.
  • Støt dejen når den kommer ud og saml kranse af dejstykkerne – mål evt. med skaftet af den kniv du står med for at få ens størrelse på kransene.
  • Bag vaniljekransene ca. 6-8 minutter ved 200 °C varmluft eller til de er gyldne. Hold øje med dem, da bagetiden afhænger af ovnen.
  • Opbevar vaniljekransene i en tætlukket beholder. Velbekomme!

Hvis dine vaniljekranse er blevet bløde under opbevaringen, kan du bage dem igen i 15 minutter ved 70 °C.