Topfoto 55

Sprøde og klassiske juleklejner

Sprøde udenpå og bløde indeni – de lækre klejner er en juleklassiker, som de fleste ynder sig selv i højtiden. Og de hjemmelavede af slagsen vil med garanti sprede juleglæde i hjemmet.

Skrevet af Imerco · 22 november 2021

Gå i gang med årets julebag med hjemmelavede klejner, der smager af jul og ægte julehygge. De har nemlig en herlig smag af kardemomme og citron, og de er faktisk slet ikke så svære at lave! Nyd dem lune til et glas gløgg, når der rigtig skal hygges.

Se alle frituregryder.

Det skal du bruge

  • 500 g kagehvedemel
  • 1 tsk hjortetaksalt
  • 1 tsk. kardemomme
  • 130 g sukker
  • 1 spsk. revet citronskal
  • 100 g smør
  • 2 æg
  • 2 dl fløde
  • 2 l solsikkeolie til stegning

Sprøde og bløde hjemmelavede klejner

Sådan gør du

  • Bland sigtet mel, hjortetaksalt, kardemomme og sukker sammen med revet citronskal.
  • Tilsæt smør, æg og fløde.
  • Brug håndmikseren indtil dejen er samlet og lad dejen hvile 1 time på køl.
  • Rul dejen tyndt ud, og skær den ud med en klejnespore i rombeform. Stykkerne skal være ca. 3 cm brede og 7 cm lange.
  • Lav et snit i midten og vrid den ene ende igennem snittet i midten.
  • Kog klejnerne lysebrune i varm olie (180 °C) i frituremaskine 3 ad gangen og læg dem til afdrypning på fedtsugende papir.
  • Giv dem evt. et drys flormelis inden servering. Velbekomme!

Ved at bruge den elektriske frituregryde i stedet for en almindelig gryde, sørger termostaten for en konstant temperatur, så der er mindre risiko for, at klejnerne brænder på.

Se alle klejnesporer.