- Hjem
- Inspiration
- Opskrifter
- Desserter og kager
- smores kage

S’mores kage med kiksebund, brownie og skumfidus
Forkæl dig selv, familie eller venner med denne uimodståelige S’mores kage med en sprød kiksebund og fudgy brownie toppet med en luftig skumfidusmasse – så simpelt, og så godt!
Skrevet af Imerco · 1 december 2021Du kender måske S’mores fra bålet, hvor en ristet skumfidus lægges imellem to kiks med et stykke chokolade? Prøv denne luksus-version som på bedste vis forener de klassiske smage fra S’mores i en lækker kage. S'mores er en sammentrækning af ordene "some more", og det er lige hvad kagen smager af – nemlig mere!
Det skal du bruge
Kiksebund (ca. 24 stykker kage)
- 550 g Digestive kiks
- 300 g smør, smeltet
Brownie
- 235 g smør
- 235 g mørk chokolade (gerne 60 %)
- 150 g kakaopulver
- 1 spsk. espressopulver eller 1 spsk. stærkt espresso shot (kan undlades)
- 400 g sukker
- 100 g brunfarin
- 2 tsk. vaniljesukker
- 1 lille tsk. salt
- 6 æg
- 130 g hvedemel
Skumfidusmasse
- 8 blade husblas
- 1 dl vand
- 200 g sukker
- Kornene fra 1 vaniljestang
Sådan gør du
Kiksebund
- Tænd ovnen på 180 °C varmluft.
- Hak kiksene i en foodprocessor, så de er helt finmalede.
- Smelt smørret og bland sammen med kiksene.
- Hæld kiksemassen i en form på 42 x 29 cm beklædt med bagepapir i bunden.
- Pres massen godt ned i bunden og bag bunden i ovnen i 8 min.
- Lad bunden afkøle.
Brownie
- Smelt smørret i en gryde.
- Bland chokolade, 100 g af kakaopulveret og espressopulver sammen i en skål og hæld det smeltede smør udover.
- Lad det stå i et par minutter og rør det herefter rundt så massen samler sig og bliver blank.
- Stil chokoladeblandingen til side.
- Bland sukker, brun farin, vaniljesukker og salt sammen i en skål og pisk et æg i ad gangen.
- Pisk i ca. 5-10 minutter til det bliver en sej og luftig æggesnaps.
- Tilsæt chokoladeblandingen i en tynd stråle imens der fortsat piskes.
- Sigt hvedemel og de resterende 50 g kakaopulver i dejen og vend det forsigtigt rundt med en dejskraber.
- Hæld dejen på kiksebunden og bag kagen i ca. 20 minutter.
- Lad kagen afkøle.
Skumfidusmasse
- Udblød husblassen i koldt vand.
- Kom vand, sukker og vanilje i en gryde og kog det op til 110 °C. Det tager ca. 20 minutter. Sukkeret skal være helt opløst, og det skal boble.
- Tag gryden af varmen.
- Vrid husblassen, så der ikke hænger mere vand ved og kom det i gryden, og rør rundt til husblassen er smeltet.
- Lad sukkermassen køle af i ca. 10 minutter.
- Hæld sukkermassen i en røremaskine og pisk i 15 minutter til massen er hvid, luftig og sej.
- Fordel marengsen over den kolde kage og brænd den forsigtigt med en gasbrænder.
- Servér S’mores kagen med det samme. Velbekomme!
Opskriften er udviklet af Frederikke Wærens.