- Hjem
- Inspiration
- Opskrifter
- Desserter og kager
- opskrift på spiselige julegaver

Bag søde julegavekager efter Ditte Julies opskrift
Sæt tænderne i en sød julegave med chokoladeganache på cookiebund, pakket ind i dejlig marcipan. Her får du opskriften på Ditte Julies små kager, der er formet og pyntet som yndige julegaver.
Skrevet af Imerco · 4 november 2020Opskriften er til 6 små julegaver
Cookiebund
50 g kage hvedemel, Valsemøllen
50 g brun farin
50 g smør, blødt
1 tsk. vaniljepasta eller 1 vaniljestang
1 tsk. bagepulver
1 tsk. stødt kanel
Ælt det hele sammen til en ensartet dej. Lav 6 lige store kugler og kom dem op i 6 små forme (5 cm i diameter). Bag bundene ved 180 grader varmluft i ca. 12 min. Lad dem køle af i formene.
Chokoladeganache
100 g god mørk chokolade, 70 %
1 dl piskefløde
25 g karamelkugler, knas
25 g mandler, finthakkede
Hak chokoladen fint og kom det op i en skål. Varm fløden op til lige under kogepunktet og hæld den herefter over chokoladen. Rør det forsigtigt sammen. Fordel karamelkugler og finthakkede mandler over bundene og hæld herefter lige meget chokoladeganache over kagerne. Stil dem på køl i mindst 2-3 timer.
Marcipanbånd
250 g marcipan
125 g flormelis
25 g glukosesirup
lidt rød pastafarve
spiseligt bladguld
Ælt marcipan med flormelis, glukosesirup og rød pastafarve. Skær et bånd, der passer med omkredsen af din kage, og er 5 cm højere end din kage.
Rul marcipanbåndet om kagen og saml toppen som en gavepose. Bind et bånd omkring, så de ligner små julegave/juleposer. Pynt til sidst marcipanen med bladguld.
Opskriften er udarbejdet af Ditte Julie i samarbejde med Valsemøllen.
Se alt bageudstyr.