Julecookies Inde I Artikel

Julecookies med tranebær og kokos

Lækre julecookie med tranebær og kokos perfekt til den søde juletid. Hvis du gerne vil bage nemme og lækre julesmåkager, kan du give dig i kast med disse smørbagte småkager med tranebær og kokos, som Ditte Julie har udviklet.

Skrevet af Imerco · 22 oktober 2020

Se alt by Ditte Julie.

Ingredienser til ca. 25 stk:

125 g blødt smør
125 g lyst rørsukker
1 tsk. vaniljesukker
1 æg
1/4 tsk. salt
180 g Valsemøllen Kage Hvedemel
1/2 tsk. bagepulver
75 g kokosmel
100 g tørrede tranebær

Sådan gør du:

Kom smør, rørsukker og vaniljesukker op i en skål, og ælt det sammen med hænderne.
Tilsæt æg og salt.
Sigt herefter Kage Hvedemel og bagepulver i dejen – ælt det godt sammen og derefter tilsæt kokosmel.
Hak tranebær og ælt det i dejen.
Placer klumper af cookiedejen med en spiseske på en eller flere bageplader beklædt med bagepapir. Vær obs på, at de godt kan flyde lidt ud
Bag dem i en forvarmet ovn ved 200°C (180 °C varmluft) i ca. 8-10 minutter. De skal være gyldnede i kanten.
Lad dem køle af på en bagerist.

Tip: Julecookies kan sagtens fryses ned – så lav gerne dobbelt position, og hav altid lidt lækkert i fryseren, hvis gæsterne skulle komme lidt uanmeldt.

Opskriften er udarbejdet af Ditte Julie i samarbejde med Valsemøllen.

Se alle kogebøger af by Ditte Julie.