- Hjem
- Inspiration
- Opskrifter
- Desserter og kager
- opskrift på chokoladefondant med karamel

Server den syndige dessert chokoladefondant med karamel
Flydende karamel og lækker chokoladefondant – munden løber i vand bare ved tanken. Desserten med sød karamel og chokoladens bitre noter er en syndig fornøjelse af stikke kagegaflen i, og den er lige til at lave selv – her får du opskriften:
Skrevet af Imerco · 29 november 2020Det skal du bruge:
Saltkaramel:
150 g sukker
2 spsk. vand
2 dl fløde
80 g saltet smør, skåret i tern
1 tsk. havsalt
Chokoladefondant:
4 æg, medium størrelse
80 g sukker
50 g mel
100 g mørk chokolade (minimum 70% kakao)
100 g usaltet smør
20 g smør til ramekiner
2 spsk. mel til ramekiner
Sådan gør du:
Saltkaramel:
Kom sukker og vand i en kasserolle og varm op ved middel varme. Lad karamellen simre i cirka 5 minutter til den er gylden. Tag kasserollen af varmen og tilsæt fløde imens du rører rundt. Pas på, da dette kan sprøjte. Tilsæt smør og havsalt og lad karamellen køle af.
Fondanter:
Opvarm ovnen til 230 °C.Pisk æg og sukker sammen til det er lyst og luftigt. Sigt mel i dejen, og vend det forsigtigt sammen. Sæt til side.
Smelt chokolade og smør sammen i mikroovnen eller over vandbad. Lad det køle af i cirka 10 minutter og vend det derefter forsigtigt i dejen.
Smør indersiden af de fire ramekiner og drys med mel. Fordel dejen i ramekinerne og læg 1 spsk. saltkaramel i midten af hver.
Bag i 8-10 minutter til de har dannet skorpe og er hævet en smule. Lad dem afkøle i et minut inden servering.