Brunkager Top (1)

Bag julens lækre brunkager med mandler

Sæt gang i juleforberedelserne og lav dejen til brunkagerne allerede i starten af december. Dejen kan nemlig gemmes i fryseren, så den er lige til at tage ud, når du har lyst til nybagte brunkager. Her får du opskriften på de lækre brunkager med mandler.

Skrevet af Imerco / nemlig.com · 19 oktober 2022

Selvfølgelig kan de købes, men bag dem hellere selv og imponer dine gæster i hele december.

Samlet tid: 30 min. Arbejdstid: 15-30 min.

Ingredienser (4 personer)

Brunkager med mandler

30 g mandler
250 g mel
125 g sukker
60 g mørk sirup
1 spsk. stødt kanel
1 tsk. stødt nelliker eller ingefær
1 tsk. potaske udrørt i 1 spsk. vand (anvend som alternativ natron)
125 g smør

Sådan gør du

Smut mandlerne ved at overhælde dem med kogende vand ad to omgange – så er det lettere at få skallen af.

Smelt smørret og rør det sammen med sukker og sirup til sukkeret er helt opløst.

Sigt mel og krydderier i og bland det hele sammen med de hakkede mandler til en ensartet masse.

Rul lange pølser af dejen på ca. 4 cm i diameter og pak dem ind i bagepapir.

Læg dem på køl til de er helt kolde.

Skær 2 mm tynde skiver af dejpølsen, når den er helt kold og læg skiverne på en bageplade.

Brunkagerne bages i varm ovn ved 200 grader i ca. 6-7 minutter. Hold øje med småkagerne – de bør ikke tage yderligere farve end dejens farve.

Server de friskbagte brunkager i en smuk skål eller tallerken - det gør dem ekstra indbydende!

Opskriften er udviklet og produceret af nemlig.com. Se alle varer, du skal bruge og læg dem nemt i kurven her.

Tip

Dejpølserne kan opbevares i fryseren og tages ud, når du har lyst til nybagte brunkager.