- Hjem
- Inspiration
- Opskrifter
- Desserter og kager
- opskrift på brunkager med mandler

Bag julens lækre brunkager med mandler
Sæt gang i juleforberedelserne og lav dejen til brunkagerne allerede i starten af december. Dejen kan nemlig gemmes i fryseren, så den er lige til at tage ud, når du har lyst til nybagte brunkager. Her får du opskriften på de lækre brunkager med mandler.
Skrevet af Imerco / nemlig.com · 19 oktober 2022Selvfølgelig kan de købes, men bag dem hellere selv og imponer dine gæster i hele december.
Samlet tid: 30 min. Arbejdstid: 15-30 min.
Ingredienser (4 personer)
Brunkager med mandler
30 g mandler
250 g mel
125 g sukker
60 g mørk sirup
1 spsk. stødt kanel
1 tsk. stødt nelliker eller ingefær
1 tsk. potaske udrørt i 1 spsk. vand (anvend som alternativ natron)
125 g smør
Sådan gør du
Smut mandlerne ved at overhælde dem med kogende vand ad to omgange – så er det lettere at få skallen af.
Smelt smørret og rør det sammen med sukker og sirup til sukkeret er helt opløst.
Sigt mel og krydderier i og bland det hele sammen med de hakkede mandler til en ensartet masse.
Rul lange pølser af dejen på ca. 4 cm i diameter og pak dem ind i bagepapir.
Læg dem på køl til de er helt kolde.
Skær 2 mm tynde skiver af dejpølsen, når den er helt kold og læg skiverne på en bageplade.
Brunkagerne bages i varm ovn ved 200 grader i ca. 6-7 minutter. Hold øje med småkagerne – de bør ikke tage yderligere farve end dejens farve.
Server de friskbagte brunkager i en smuk skål eller tallerken - det gør dem ekstra indbydende!
Opskriften er udviklet og produceret af nemlig.com. Se alle varer, du skal bruge og læg dem nemt i kurven her.
Tip
Dejpølserne kan opbevares i fryseren og tages ud, når du har lyst til nybagte brunkager.