Nissehue Floedebolle Top

Opskrift: Nissehue flødeboller

Servér en anderledes, men stadig julet flødebolle, når kalenderen melder julemåned - de her flødeboller, der er formet som nissehuer er nemlig både yderst lækre og fine!

Skrevet af Imerco · 30 november 2022

Følg denne opskrift og få i alt 12 julede nissehue flødeboller, der både er finurlige, virkelig fine og hyggelige at servere for både børn og voksne!

Ingredienser til chokoladeskaller

300 g god hvid chokolade
Kakaosmør
Rød pulverfarve

Sådan laves chokoladeskallerne

Temperér chokolade. Tilsæt kakaosmør og farve og rør.

Fyld den tempererede chokolade i to flødebollesilikoneforme fra By Ditte Julie og bank/ryst overskydende chokolade ud igen.

Skrab overfladen og stil den på køl. Gem overskydende chokolade til at lukke flødebollerne med til sidst.

Ingredienser til kirsebærflødebolleskummet

250 g hvidt sukker
100 g glukosesirup
2 tsk vaniljepasta
75 g vand
2 spsk amarenakirsebærsirup (lagen)
140 g past. æggehvider
1 spsk hvidt sukker

Sådan laves skummet

Kog sukker, glukosesirup, vaniljepasta, vand og kirsebærsirup op i en lille gryde til præcis 117 grader.

Pisk let æggehvider sammen med 1 spsk sukker til de skummer i en anden skål.

Tilsæt den brandvarme sukkersirup i en tynd stråle, mens der piskes kraftigt. Fortsæt med at piske til skummen er stuetemperatur. Det tager ca. 20 minutter.

Kom skummen op i en sprøjtepose. Fyld skallerne med skum. Fyld så der er ca. 1 cm til kanten.

Ingredienser til bunde

100 g ren rå marcipan
1 tsk cake factor
12 amarenakirsebær

Ælt marcipan og cake factor godt sammen.

Udrul marcipanen i 2 mm tykkelse og udstik bunde i 3 cm diameter med en By Ditte Julie udstikker.

Placér et kirsebær i hver flødebolle og pres let ned i skummen. Placér en bund i hver skal og luk med overskydende chokolade.

Skrab formen så du undgår fødder på flødeboller.

Stil formen på frys til chokoladen har sat sig. Befri dem ud af formen.

Ingredienser til toppen af nissehuen

50 g ren rå marcipan
100 g god hvid chokolade
50 g kokosmel

Sådan laves toppene

Tril 12 kugler af marcipan.

Temperér chokolade og tril kuglerne heri. Tril herefter i kokosmel inden chokoladen sætter sig.

Dyp bunden af hver flødebolle i chokolade. Skrab bunden og dyb herefter i kokosmel.

Sæt kuglerne på toppen af flødebollerne med en smule chokolade.

Opskriften er glutenfri og er udviklet af bageekspert Ditte Julie.