- Hjem
- Inspiration
- Opskrifter
- Desserter og kager
- kuglerunde æbleskiver

Sådan bager du kuglerunde æbleskiver
En af juletidens hyggeligste traditioner er lækre, luftige æbleskiver – særligt de hjemmelavede af slagsen. Se her, hvordan du nemt laver hjemmelavede og kuglerunde æbleskiver.
Skrevet af Imerco · 8 november 2021Det er så lækkert med de luftige æbleskiver med det sprøde ydre. Traditionen emmer af hygge, og æbleskiverne er helt perfekte at nyde med familie og venner i den skønne juletid. Men æbleskiver smager bare bedre, når de er hjemmelavede, og det er altså ganske nemt at lave de mest perfekte, kuglerunde æbleskiver – og vær ikke bange for at twiste lidt på både smag og tilbehør!
Det skal du bruge (ca. 25 æbleskiver)
- 2,5 dl mælk
- 25 g gær
- 250 g hvedemel
- 1 spsk. sukker
- 1 tsk salt
- 2 æg
- Ukrydret fedt eller palmin til stegning
Sådan laver du dejen
- Kom mælk i en skål og rør gæren ud heri.
- Tilsæt, mel, sukker og salt og rør til dejen er jævn.
- Del æggeblommer og hvider og kom æggeblommerne i dejen. Gem hviderne.
- Rør dejen godt sammen og stil den til hævning i 1-1½ time.
- Pisk æggehviderne stive og vend dem sammen med dejen.
- Tilsæt herefter ½ dl kogende vand og rør forsigtigt rundt.
Hvis du vil lave nogle lidt anderledes æbleskiver, kan du krydre dem med lidt kardemomme eller appelsinskal – eller udfordr dig selv og fyld dem med æblemos, Nutella eller nougat/marcipan.
Sådan bager du æbleskiverne
- Fyld din æbleskivedej i en sprøjtepose, og lad den ligge på køl inden æbleskivebagningen, så den bliver kold og mere tyktflydende.
- Varm æbleskivepanden op, og kom lidt smør i alle hullerne.
- Lad smørret bruse af, og fyld hullerne med dej til 1 mm fra kanten, og bag til æbleskiverne er gyldne og slipper panden, men stadig er fulde af rå dej i midten.
- Drej hver æbleskive en kvart omgang med en kødnål eller en strikkepind, så den flydende midte løber ned i bunden af æbleskivepanden, og efterfyld så med et lille klem dej.
- Når du har fyldt på igen, vender du lidt over en kvart omgang, så skiven lukkes til med den friske dej.
- Bag æbleskiverne til de er gennembagte og vend flere gange undervejs.
Servér æbleskiverne med dulce de leche-karamel og et lille drys havsalt i stedet for – eller som supplement til – det traditionelle syltetøj. Lemoncurd er også skønt og anderledes æbleskivetilbehør.
Opskriften er udviklet af Valsemøllen.