- Hjem
- Inspiration
- Opskrifter
- Desserter og kager
- koldskåls panna cotta ditte julie

Ditte Julies opskrift på Koldskåls-panna cotta
Er der nogen, der mestrer søde, sommerlige serveringer, så er det Ditte Julie. Få hendes opskrift på forfriskende Koldskåls-panna cotta, som tilmed er glutenfri, her.
Skrevet af Imerco · 16 juni 2022Her serverer Ditte Julie sine enkle og smukke koldskåls-panna cottaer med jordbær, men alle slags søde sommerbær smager skønt til de friske dessertcremer.
Både panna cotta og crunch er glutenfri.
Det skal du bruge
Koldskåls-panna cotta
- 6 blade husblas
- 1 god vaniljestang
- 100 gram lys rørsukker
- 4 æggeblommer
- 500 gram tykmælk
- 500 gram kærnemælk
- 2,5 dl piskefløde
Kammerjunk-crunch
- 50 gram glutenfri havregryn
- 50 gram hasselnødder
- 25 gram smør
- 1 spsk honning
- 1 spsk kardemomme
- 1 spsk vaniljesukker
- 1 nip salt
Derudover også 100 gram friske jordbær og spiselige blomster, fx skovsyre til pynt.
LÆS OGSÅ: Islagkage med pistacie og karamel.
Psst...
...opskriften er udgivet i bogen Sommerdrømme af Ditte Julie, som du kan købe hos Imerco.
Sådan gør du
Panna cotta'en
- Udblød husblassen i koldt vand i 10 minutter.
- Halvér vaniljestangen og skrab vaniljekorn ud og bland med en smule af sukkeret.
- Pisk herefter æggeblommer sammen med sukker og vaniljesukkeret til en luftig æggesnaps.
- Rør tykmælk og kernemælk sammen i en skål.
- Vend æggesnapsen sammen med kernemælksblandingen.
- Varm fløden op i en gryde sammen med den tomme vaniljestang. Lad det simre i 2 minutter, og tag så gryden af varmen. Fisk vaniljestangen op.
- Vrid husblassen fri for vand og rør den ud i fløden.
- Vend den lune fløde i æggeblandingen og fordel massen i 6 skåle (ca. 2,5 dl panna cotta i hver skål).
- Sæt på køl i 2-3 timer.
Kammerjunk-crunch
- Hak hasselnødderne groft og kom dem på en pande sammen med resten af ingredienserne til crunchen.
- Rist det af, indtil det er blevet gyldent, spred ud på et stykke bagepapir og lad det køle af.
Anretning
Tag så panna cotta'erne ud af køleskabet og anret hver skål med ca. 4 tsk. crunch på toppen, friske jordbær og spiselige blomster og blade.
Velbekomme!