Kanelsnegle i pande

Kanelsnegle kan snildt bages i en pande

Får du også akut lyst til at sætte tænderne i en snasket kanelsnegle ind i mellem? Så bør du bage dig til disse, der er nemme at lave - selv på en pande!

Skrevet af Imerco · 12 december 2024

En skøn kanelsnegl med masser af remonce - mums, det kan nok nærmest ingen modstå ...

Se alt fra WMF.

Ingredienser til kanelsnegle

Dejen

2 dl lunken mælk
25 g gær
100 g sukker
1 lille tsk. salt
1 æg
1 tsk. kardemomme
500 g hvedemel
125 g blødt smør
Æg til pensling

Remonce

125 g blødt smør
125 g brun farin
2 spsk. stødt kanel
1 tsk. stødt kardemomme

Sådan laves kanelsneglene

Dejen

Lun mælken til den er lillefingervarm og opløs derefter gæren deri. Rør rundt, så der ingen klumper er. Hæld mælkeblandingen i en stor skål eller røremaskine.

Tilsæt sukker, salt og æg og kardemomme og rør sammen.

Tilsæt mel lidt efter lidt og ælt til en ensartet dej. Tilsæt derefter smør i små tern og ælt videre.

Ælt dejen godt, til den er glat og smidig. Brug gerne røremaskine og lad den stå i ca. 5 minutter ved mellem hastighed.

Kom et fugtigt viskestykke over skålen, og lad dejen hæve et lunt sted i ca. 1 time. Forbered nu din remonce.

Remonce

Bland smør, brun farin, kanel og kardemomme sammen i en skål med en gaffel.

Kanelsnegle

Når dejen har hævet, skal du rulle den ud til et rektangel på et meldrysset bord.

Rul dejen så tyndt du kan, uden at der kommer huller i dejen.

Fordel remonce på hele dejen med en dejskraber.

Rul forsigtigt dejen sammen og skær den derefter i skiver på ca. 2-3 cm.

Placer kanelsneglene i et ildfast fad beklædt med bagepapir. Sørg for at have lidt afstand mellem sneglene. Vælg gerne et stort fad eller en bradepande, hvor alle 18 snegle kan være i, eller brug to mindre fade til hele portionen. 

Lad nu sneglene efterhæve under et fugtigt viskestykke i ca. 30 minutter.

Pensl kanelsneglene med et sammenpisket æg.

Bag sneglene ved 200° almindelig ovnvarme i ca. 15-20 minutter. Hold øje undervejs! Pas på, at de ikke brænder på, da der er forskel på ovne. 

Lad sneglene køle af, og nyd dem derefter som de er eller med glasur.

Læs også: Hack dig til semlor - sådan gør du.

Tip

Du bestemmer selv, om der skal glasur på dine snegle, eller om du blot ønsker dem uden. Dog kan en chokoladeglasur være svær at modstå ...

kanelsnegle opskrift

Log ind/bliv medlem af ImercoPlus

Log ind
Bliv medlem